00
Haber Detayı
28 Mart 2023 - Salı 15:02
 
Rus operatör iptalleri Alanya’yı etkilemeyecek
Rusya’da lisansı iptal edilen Rus operatör sayısının 99'a ulaşmasının Alanya Turizmini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. İptallerin Alanya’da Rus pazarına nasıl etki edeceği hakkında açıklamalarda bulunan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Açıklanan operatörlerin çoğu, adını hiç duymadığımız firmalar” dedi.
TURİZM Haberi
Rus operatör iptalleri Alanya’yı etkilemeyecek

Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 43 tur operatörünü daha mali garanti sağlayamadığı için yurt dışına turist göndermekten men etti. Rusya'da, daha önce de 57 tur operatörünün lisansı daha mali güvence veremediği için iptal edilmişti.Konuyla ilgili sonalanya’ya açıklamalarda bulunan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu firmalarda bizi etkileyen bir durum yok” diye konuştu. 


‘PİYASADAN SİLME OPERASYONU’
Rus pazarında herhangi bir olumsuzluk olmadığına da değinen, Dahaoğlu, “Bu lisans iptalleri, gerekli yükümlülükleri yerine getirecek imkanları olmayan firmaları piyasadan silme operasyonudur. Hem yurtdışına seyahat etmek isteyen vatandaşlarını, hem de bu firmalarla çalışan şirketleri güvence altına alır. Listede adı açıklanan operatörlerin çoğu, adını hiç duymadığımız firmalar. Zaten Türkiye’ye önemli sayılarda turist getirmiyorlar. Dolayısıyla bizleri etkileyen bir durum söz konusu değildir. Rus pazarı için, şu anda olumsuzluk öngörmediğimizi belirtmek isterim” açıklamasında bulundu

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0