00
Haber Detayı
18 Ocak 2023 - Çarşamba 10:17
 
Otel Ekipmanları Ve Gıda Sektörleri, Antalya'daki Fuarda Buluştu
Vali Ersin Yazıcı, Antalya'da düzenlenen 33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı açılış törenine katıldı.
YAŞAM Haberi
Otel Ekipmanları Ve Gıda Sektörleri, Antalya'daki Fuarda Buluştu

Antalya'da düzenlenen 33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından ANFAŞ EXPO Center'de gerçekleştirilen ve 50 ülkeden 300’ün üzerinde katılımcı ve 50 bin ziyaretçiyi bir araya getirecek olan fuara Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kurum müdürleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, STK ve sektör temsilcileri katıldı.


Türkiye'nin En Büyük Fuarlarının Burada Düzenlenmesi Önemli
Fuarın açılışında konuşan Vali Yazıcı, bu tür organizasyonların bir dünya kenti olan Antalya’ya çok yakıştığını belirterek; “Turizmde iyi bir dönem geçirdik. Sonbahar dönemimiz de iyi geçti. Antalya'da her dönem hareketlilik olsun istiyoruz. Türkiye'nin en büyük fuarlarının burada düzenlenmesi önemli. Dünyanın en önemli destinasyonlarından Antalya, kış aylarında fuarlarıyla da söz edilen şehir olmalı. Bu amaçla yolumuzda yürümeye, Antalya’mıza hep birlikte katkı sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


En İyi Ekim, Kasım ve Aralık Ayını Geçirdik
2023 sezonuna da iyi bir giriş yaptıklarının altını çizen Vali Yazıcı; “2023 iyi başladı, inşallah da iyi devam edeceğini düşünüyoruz. Bu yıl en az 17 milyon misafir ağırlamayı hedefliyoruz. İyi başladık iyi de devam edeceğiz. 2022 yılında tüm zamanların en iyi sonbaharını yaşadık. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında bugüne kadar ki sonbahardaki en iyi 3 ayımızdı. Antalya bu başarıları gerçekten hak ediyor ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.


Bu Şehir Turizminde Tarımında En Kaliteli Yapıldığı Bir Şehir
Antalya'nın aynı zamanda önemli bir tarım kenti olduğuna işaret eden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Özellikle örtü altı tarımda Antalya’mız lider konumda. Örtü altı tarımda hem kalite hem de üretim anlamında gerçekten şehir olarak başarılı işlere imza atıyoruz. Antalya’mız örtü altında birinci sırada. Buna da devam edeceğiz. Bu şehir turizmin de tarımın da en kaliteli yapıldığı bir şehir. Kendimize inanıyor ve güveniyoruz. Fuarımızın şehrimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”


Fuaye Alanı Gezildi
Konuşmasının ardından Vali Yazıcı ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği üyeleri tarafından verilen mehter marşı konseri protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Fuar alanını gezerek stantları ziyaret eden Vali Yazıcı, katılımcı firma temsilcileriyle sohbetin ardından fuar alanından ayrıldı.


33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, Antalya ANFAŞ EXPO Center’da 17-20 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0