00
Haber Detayı
16 Eylül 2020 - Çarşamba 21:19
 
Oruç Reis Antalya’da bakıma alındı.
EKONOMİ Haberi
Oruç Reis Antalya’da bakıma alındı.

- Oruç Reis Antalyaʹda bakıma alındıSismik araştırma gemisi Oruç Reis, tel örgülerin ardından görüldü.

 

ANTALYA - Doğu Akdenizʹde sismik araştırmalar yapan Oruç Reis gemisi, aylık ikmal ve bakımı için Antalya Limanıʹna yanaştı. Tel örgülerin ardından görülen Oruç Reis, büyük ilgi görüyor. Bir aydır Doğu Akdenizʹde araştırmalarını sürdüren Oruç Reis, Kıbrıs açıklarında ilan edilen bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak 13 Eylül Pazar günü Antalya açıklarına demir attı. 10 Ağustosʹta araştırmalarına başlayan Oruç Reis, düzenli olarak yaptığı ikmal ve bakımı için bu sabah Antalya Limanıʹna yanaşarak, bakıma alındı.

 

Oruç Reisʹin, bakımının ardından yeniden bir Navtex yayınlayıp, Doğu Akdenizʹdeki sismik araştırma faaliyetlerine devam edeceği öğrenildi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin yeni Navtex yayınlamaması hakkında, ʹÇalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım, personel değişimi ve sonraki görev hazırlıkları için limana dönmektedirʹ açıklamasında bulunulmuştu.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin yeni Navtex yayınlamaması hakkında yaptığı açıklamada, ʹOruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, 10 Ağustosʹta Akdeniz Demre-1 lokasyonunda sismik arama ve araştırma faaliyetlerine başlamıştı. Oruç Reis bugüne kadar söz konusu sahada 3 bin 525 km sismik veri toplama işlemini gerçekleştirmiştir. Oruç Reis çalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım, personel değişimi ve sonraki görev hazırlıkları için limana dönmektedir. Aylık periyotlarla ikmal ve bakım için geminin limana dönmesi her zaman gerçekleştirdiği rutin faaliyetidir. Gemi, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından sismik arama ve araştırma faaliyetlerine devam edecektirʹ denildi.

 

Açıklamada, Türkiyeʹnin Akdenizʹde uluslararası hukuka dayanan arama ve sondaj faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü belirtilirken, Yavuz Sondaj Gemisinin ise halen Selçuklu-1 kuyusunda, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi de Doğu Akdenizʹdeki faaliyetlerine devam ettiği hatırlatıldı.

 

Antalya polisinden anlamlı selamAntalya polisi, Doğu Akdenizʹde sismik araştırmalar yapan ve son olarak Antalya Limanıʹna demirleyen Oruç Reis gemisini selamladığı klibi sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Antalya polisi, Doğu Akdenizʹde sismik araştırmalar yaptıktan sonra ikmal ve bakım için Antalya Limanıʹna demirleyen Oruç Reis gemisini etrafında turlar atıp selamladı. Bu anların görüntüsü ise klip olarak hazırlanıp İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından ʹDoğu Akdenizʹde sismik araştırmalar yapan #oruçreisi ikmal ve bakım için geldiği Antalya Limanıʹnda saygıyla selamlıyoruzʹ notuyla paylaşıldı. Paylaşım, kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0