00
Haber Detayı
04 Ekim 2022 - Salı 17:13
 
Öğrencilerden Sevimli Dostlara Farkındalık Ziyareti
Gazipaşa’da öğrenciler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Gazipaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette çocuklar, köpek ve kedileri sevdi, onlara mama vererek fotoğraf çektirdi. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Gazipaşa'da öğrencilerin farkındalık yaratan ziyaretleri ile kutlandı.
YAŞAM Haberi
Öğrencilerden Sevimli Dostlara Farkındalık Ziyareti

Gazipaşalı öğrenciler, Belediye'nin Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi'ni gün içerisinde ziyaret ederek patili dostlarla yakından tanışma fırsatı buldu. Ziyaret esnasında Gazipaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bulunan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı ve Zabıta Müdürü Fatih Uysal çocuklarla sohbet etti. Merkezdeki köpek ve kedilere mama verip seven öğrenciler, onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.


Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi'nde çocuklara hayvan dostlarımız ile ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat, merkezde verilen hizmetlerle konuştu. İki yılı aşkın süredir Gazipaşa’daki sokak hayvanlarının bakımlarını üstlendiklerini belirten Polat, “Gazipaşa genelinde bulunan yaralanan ve rehabilite edilmemiş sokak hayvanlarını vatandaşlarımızın talebi üzerine ve periyodik olarak bulunduğu ortamdan alıyoruz. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bakım ve tedavilerini yapmak üzere getiriyoruz. Yaralı olan hayvanların tedavisinin ardından kısırlaştırma ve aşılama işlemlerini yaptıktan sonra küpeleyip işaretleyerek kayıt altına alıyoruz.  5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanuna göre alındıkları ortama geri bırakıyoruz. Hayvan dostlarımızı çok seviyoruz. İlgilerinden dolayı çocuklarımıza, gençlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.


“CAN DOSTLARIMIZIN SADECE BUGÜN DEĞİL HER GÜN YANINDAYIZ.”
Gazipaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi’nde ziyaretçi öğrencilere buluşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle ilçemizdeki ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerimiz merkezimizi ziyaret etti. Bugün bir farkındalık günüdür. Bugünün amacı onların yaşam alanına müdahale etmemek, onları koruyup, kollamak ve iyi koşullarda beslenmelerini sağlamaktır. Gazipaşa Belediyesi olarak İlçemiz içerisinde yaşayan sokak hayvanlarını belirli noktalara bırakılan mama ve su kapları ile besliyoruz. 


Gazipaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Tedavi Merkezimize gelen hasta, yaralı, bakıma muhtaç sokak hayvanlarımız tedavilerini yapıp, rehabilite ediyoruz. Belediyemiz olarak sokak hayvanlarımız için çalışmalarımız devam etmektedir. Can dostlarımızın sadece bugün değil her gün yanındayız. Ziyaretleri için öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun. " diye konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0