00
Haber Detayı
01 Haziran 2022 - Çarşamba 18:22
 
Nasreddin Hoca, Salda ya Maya çaldı
Uzun zaman sonra Burdur, Salda Köyü ve Salda Gölünde çekilen Nasreddin Hoca filminde, Alanya lı oyuncu Zeki Demir, Salda Gölü ne maya çalıp, bolluk bereket diledi.
YAŞAM Haberi
Nasreddin Hoca, Salda ya Maya çaldı

Güneş Medya Filmcilik adına, Yapımcılığını Kezban Yücesan ın yaptığı Nasreddin Hoca filmini Yeşilçam ın en ünlü  yönetmenlerinden Engin Temizer yönetirken, Ayhan Tat'ın yazdığı senaryo da Talip Şahin Görüntü Yönetmeni olarak yer aldı.


Alanyalı gazeteci ve oyuncu Zeki Demir in Nasreddin Hoca yı canlandırdığı filmde Canan Yüksel Aktop Cast Direktör olarak görev aldı. Filmde İzmirli oyuncu Tendü Hepkeskin in yanı sıra  Antalya lı tiyatro ve sinema oyuncuları Bülent Ünsür, İlhan Örenel, Musa Yılmaz, Abdullah Duran, Bülent Akkaş, Hafize Ünlücan, Nuri Dilek, Yüksel Canan Aktop, Osman Kapar, Hasan Çakır, Ersin Gökçe, Esra Bozkaya, Soner Çeliköz ile birlikte çok sayıda oyuncu ve çocuk oyuncu  yer aldı.


Türk Kültüründe önemli bir yere sahip olan, hazır cevaplığı ile bilinen Nasreddin Hoca nın 50 den fazla fıkrasından yola çıkılarak yazılan filmin çekimleri bir hafta devam etti.


Filmin yeni eğitim ve öğretim döneminde okullarda da gösterileceği ifade edildi. Eğlenceli bir ortamda gerçekleşen çekimlerde, son yıllarda çevresel sorunlarıyla da gündemde olan Salda Gölü ne maya çalıp dua eden Nasreddin  Hoca rolündeki Zeki Demir, tüm ülkeye bolluk, bereket, barış dolu günler dileyip Salda Gölüne maya çaldı.
Haber:Zeki Demir

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0