00
Haber Detayı
24 Aralık 2021 - Cuma 17:15
 
Murmansk ile ilk temas gerçekleşti
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yeni dönemde uluslararası ilişkileri güçlendirmek için yapacağı çalışmalara hızlı bir giriş yaptı.
YAŞAM Haberi
Murmansk ile ilk temas gerçekleşti

AGC  yönetimi yeni dönemde büyük önem verdiği dış ilişkiler ile ilgili projeler kapsamında temaslara başladı.  Gaye Coşkun başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde Dış İlişkilerden sorumlu Yönetici Anastasia Petrova Çetinkaya,  Murmansk Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile ilk teması gerçekleştirdi.  MGC Başkanı Svetlana Saldatova ile bir araya gelen Çetinkaya, adaylığı döneminde kendisine ve Alanya tanıtımına verdiği destek için Başkan Soldatova'ya teşekkür ederek AGC Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun'un hediyesini takdim etti.

 

İkili yeni dönem de yapılacak çalışmalar hakkında konuşurken, önemli kararlar da alındı. MGC ve AGC'nin kardeşlik sözleşmesi imzalanması konusunda fikir birliğine varılırken, Alanyalı ve AGF'li Gazeteciler için bir tanıtım turu yapılması gündeme geldi. Ayrıca 2022 yılında çekilmesi düşünülen bir sinema projesi için yapılacak işbirliği konuları konuşuldu. Detayların iki cemiyet tarafından kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

 

ALANYA BELGESELİ YAYINLAMIŞTI

Şu anda MGC Başkanı olan Svetlana Soldatova TV 21 Genel Yayın Yönetmeni iken Anastasia Petrova Çetinkaya'nın Belediye Başkan adayı olması sonrası TV 21 ekranlarında 10 bölümlük bir Alanya Belgeseli yayınlamış ve büyük ses getirmişti.

 

ALANYALI GAZETECİLERİ AĞIRLADILAR

Ayrıca Murmansk Ticaret Odası Basın Bürosu Müdürü Vitaliy Akimov'da 2019 yıl sonunda Anastasia Petrova Çetinkaya ile AGC üyesi Gazeteci Fikri Berker Pakna ve Ayhan Çetinkaya'nın da katıldığı bir tanıtım gezisi düzenlenmesini sağlamış, ardından başlayan pandemi dolayısı ile çalışmalar yarım kalmıştı.  Önünüzde ki günlerde tanıtım ile ilgili çalışmaların başlayacağı ve detayların netleşeceğini belirten Anastasia Petrova Çetinkaya, "Gaye Coşkun Başkanımız ile birlikte Alanya'nın uluslararası alanda daha prestijli tanıtımının yapılabilmesi için bir çalışma planı hazırladık.  Bu kapsamda MGC ile yaptığımız görüşme de oldukça faydalı oldu. Kısa süre sonra MGC ve AGC ortaklığı ile iki şehrin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini iki ülke insanına anlatma şansımız olacak" dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0