00
Haber Detayı
26 Nisan 2021 - Pazartesi 17:06
 
Miniklerin Deney Keyfi
Ayşe Melehat Erkin İlkokulu okul öncesi öğrencileri e Twinning “Miniklerin Bilim Odası” projesi ile deney yapmanın ve yaparak yaşayarak öğrenmenin zevkine varıyorlar.
EĞİTİM Haberi
Miniklerin Deney Keyfi

Müdür yardımcısı Osman Önder YAMAN tarafından yürütülen proje ile farklı şehirlerden 7 ortak ile işbirliği içinde okul öncesi öğrencilerinin merak duygusunu bilimle yoğurarak olumlu yaşantı ve deneyimler kazandırma amaçlanıyor.Osman Önder YAMAN Miniklerin Bilim Odası projesi ile okul öncesi öğrencileri ile çalışma zevkine ulaştığını ve bu öğrencilerin gelişim özelliklerini deneyimleme şansına kavuştuğunu belirtti.Proje ile ilgili olarak:


Proje hakkında
Okul öncesi dönem çocuklarının özelliklerinden biriside bilime meraklı olmalarıdır. Bizde meraklarını ve keşfetme arzularını ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle çocuklarımız sınıfta yaparak yaşayarak , araştırarak, gözlem yaparak, aktif olarak katıldığı, öğrenme yaşantılarının desteklendiği deneyler yapacaklardır.
Hedefler


1.Yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak
2.Sorgulama becerilerini geliştirmek
3.Gözlem becerilerini arttırmak
4.Çocukları araştırmaya, çalışmaya ve öğrenmeye karşı istekli hale getirmek
5.Akıl yürütme becerilerini ve dil gelişimlerini desteklemek
6.Sebep-sonuç ilişki kurabilme becerilerini geliştirmek
7.Eğitim ortamını eğlenceli hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Ayrıca eTwinning  projeleri konusunda verdikleri desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin ER ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf YILMAZ’a teşekkür ederim dedi.

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0