00
Haber Detayı
11 Kasım 2021 - Perşembe 17:51
 
Milli Ağaçlandırma Bayramı Kapsamında Fidan Dikim Töreni Yapıldı
11 Kasım Ağaçlandırma Bayramı kapsamında yangından zarar gören Güzelbağ’da Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’in katılımıyla ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi.
YAŞAM Haberi
Milli Ağaçlandırma Bayramı Kapsamında Fidan Dikim Töreni Yapıldı

“Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” etkinliği fidan dikim töreninde katılımcılara konuşma yapan Ürkmezer “Biliyorsunuz geçen sene Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi milli ağaçlandırma bayramı kapsamında Alanya’da da çok önemli olan ağaçlandırma etkinliğimizi yapmıştık, bugün de yine ağaçlandırma günü vesilesiyle bu sefer hem önemli hem daha da anlamlı bir etkinlik yapıyoruz. 


Çünkü hepimizin malumu Güzelbağ bölgemiz orman yangınlarından muzdarip oldu. Başta orman teşkilatı olmak üzere Emniyetinden Jandarmasına, Siyasi partilerinden Stk’larına, Belediyesinden vatandaşına herkes el birliği içeresinde çalışarak hem yangının büyümesini engelledi hem de yangından zarar gören insanların yanında oldular. Bu süreci bire bir yaşamış biri olarak Türk insanının birlik beraberlik içerisinde hızlı bir şekilde yaraları sardığını gördük. 


Devletimizin gücü ile yanan ormanlarımızı fidan dikimi yaparak eski hallerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamlı günde siz değerli öğrencilerle fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Dünya cenneti olan Alanya’mızda hem denizlerimizin maviliğini koruyacağız hem de ormanlarımızı koruyup daha da yeşil hale getireceğiz. Ben şimdiden eli toprağa değecek ve fidan dikimi yapacak olan herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi. 


Konuşmanın ardından Kaymakam Ürkmezer; Orman İşletme Müdürlüğü Koordinesinde Güzelbağ bölgesinde Belediye Başkanı Adem Murat Yücel , Cumhuriyet Başsavcı Vekili Resul Yıldırım, İlçe Jandarma Komutan V. Binbaşı Ali Arlı, Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Toklu, Alkü üniversite öğrencileri, Güzelbağ Ortaokulu öğrencileri ve vatandaşlarla birlikte incir, servi, çınar, defne , badem, dut, ceviz, mahlep, akasya türlerinden 4800 adet fidanı toprakla buluşturdular

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0