00
Haber Detayı
08 Haziran 2023 - Perşembe 20:30
 
Milletvekili Kaya’dan AGC’ye ziyaret
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya ve İYİ Parti Alanya İlçe Yönetimi, AGC’yi ziyaret etti. Kaya, mecliste ilk olarak eğlence mekanlarında saat 01.00 olan müzik yayın saati yasağına karşı önerge vereceklerini söyledi. Döviz kurunda yaşanan artışı da değerlendiren Kaya, yaşanan artışı beklediklerini ifade etti.
YAŞAM Haberi
Milletvekili Kaya’dan AGC’ye ziyaret

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ne (AGC) İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya ziyarette bulundu. İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe ve ilçe yönetiminin de eşlik ettiği ziyarette seçim süreci ve sonucu, Antalya ve Alanya’nın sorunları konuşuldu. AGC Başkanı Gaye Coşkun, Kaya ve İYİ Parti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Öncelikle hayırlı olsun. Alanya’ya hizmet noktasında bölgemiz için iyi işlere imza atacağınıza inanıyoruz” dedi.  Antalya’nın sesi olmak için yola çıktıklarını sık sık Alanya ve diğer ilçelere ziyarette bulunup vatandaşların sorunlarını meclise taşıyacaklarını söyleyen İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Biz iki vekil çıkarttık fakat siz bizim 4-5 kişiymişiz gibi sesimizi duyacaksınız” dedi.
 
‘MÜZİK YASAĞI İVEDİLİKLE KALDIRILMALI’
Alanya’da sektörün en önemli sorunlarından olan müzik yasağıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, mecliste ilk gündeme getirecekleri konunun müzik yasağı olduğunu vurguladı. Kaya, müzik yasağının sadece eğlenmek isteyenleri veya turizmcileri değil, taksiciden marketçiye kadar Alanya’daki tüm sektörleri etkilediğini dile getirdi. Kaya konuşmasında, “İlk gündeme getireceğimiz konulardan biri bu. Biz bu yasağı mantıksız buluyoruz. Turizm şehrinde bu müzik yasağını mantıksız buluyoruz. Yerleşim yerlerinde ayrı bir düzenleme yapılabilir. Belirli kuralar getirilebilir. İşletmelerde bu yasakların olmaması gerekiyor. Yasağı kaldırmalılar. Pandemi dönemi konulmuş ve hala neden yürürlükte? Biz buna anlam veremiyoruz neden yürürlükte. Bu müzik yasağı ivedilikle kaldırılmalı aksi taktirde turizmde sorunlar ciddi oranda artacak” diye konuştu.
‘EKONOMİDE ÇÖKÜŞ YAŞIYORUZ’
Döviz kurunda yaşanan artışı değerlendiren Kaya, böyle bir artışı beklediklerini söyleyerek, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Necati’nin gerçeklerden ve bilimden uzak ekonomi politikası olduğunu belirtti. Kaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ekonomide bir çöküş yaşıyoruz. Bunu iktidar kabul etmese de bu var. Biz "kim gelirse gelsin bunu düzeltmek zorundalar" dedik ve Mehmet Şimşek’in de bu konuda söyledikleri mantıklı. Dolar ve Euro’yu baskılamak için her şeyi yaptılar ama döviz kurunun artacağı belliydi. Türkiye’yi zor günler bekliyor. Mehmet Şimşek’in doğru politikaları uygulaması ve bunu düzeltmesi lazım. Enflasyonun öngörülemediği günler yaşıyoruz.” 
 
‘ESNETİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ’
Kaya’nın konuşmasının ardından medya sektörünün sorunlarından bahseden AGC Başkanı Gaye Coşkun, sorunların meclise taşınmasını talep etti. Coşkun, “Basın kanunu içerisinde düzenlenmiş internet yasası var. Yönetmeliklerle belirlenmiş yaptırımları ağır. Biz bu uygulama içerisindeki bazı konuların esnetilmesini istiyoruz. Biz bunu raporladık. 8 kişiyi istihdam etme kuralı gerçekten günümüz koşullarında ağır. Bunun gibi bir çok nokta var. Bir çok insan cep telefonu almış gazetecilik yapıyor. Gazete kağıt fiyatları döviz artıkça artıyor ama bizim ilan ve reklam gelirimiz aynı oranda yükselmiyor." dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0