00
Haber Detayı
05 Nisan 2021 - Pazartesi 16:28
 
Mahkod’dan Aksıda Ekmek Kampanyası
Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği MAHKOD’dan Ramazan ayında 2. ‘Askıda Ekmek Kampanyası’ Ramazan’ın ilk gününde başlayıp son gününde sona erecek.
YAŞAM Haberi
Mahkod’dan Aksıda Ekmek Kampanyası

RAMAZAN ayının ilk gününden son gününe kadar Mahmutlar‘daki 3 fırında “Askıda Ekmek Kampanyası” başlatan MAHKOD Başkanı Mesut İlhan hali vakti iyi olan tüm vatandaşları bu kampanyaya destek olmaları için çağrı yaptı. MAHKOD’dan yapılan açıklamada “Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ile ekmeklerimizi paylaşalım” denildi. Askıda Ekmek kampanyasına destek olacaklar için iletişim telefonu 0532 36 444 37


“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”
Ramazan ayının ilk gününden son gününe kadar Mahmutlar’daki 3 fırında, “Askıda Ekmek Kampanyası” başlatıldığı açıklayan MAHKOD Başkanı Mesut İlhan kampanyaya isteyenler fırınlara giderek askıya Ekmek koyarak ihtiyaç sahipleri ile ekmeklerini paylaşabilirler” dedi. İlhan, “Dilerseniz fırından ekmek alırken 1 ekmek fazladan alarak askıya bırakın. Dilerseniz şahsıma özelden yazarak veya telefonla ulaşarak rutin olarak her gün 1 veya daha fazla ekmek yardımında bulunabilirsiniz. Peygamber Efendimiz, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyurmuştur.” ifadeleri kullanıldı.


İLHAN, “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”
Geçtiğimiz Ramazan ayında 11.800 Ekmeği ihtiyaç sahipleri ile Ramazan ayında paylaştık açıklamasında bulunan MAHKOD Başkanı Mesut İlhan, “Birlikten kuvvet doğar. Sosyal yardımlaşma konusunda Mahmutlar Post Gazetesi olarak 18 yıldır Mahmutlar’da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. MAHKOD Derneği 3 yıl önce kuruldu üyelerimizin ve yatırımcılarımızın desteği ile Mahallemize ve yardıma ihtiyaç sahibi vatandaşlara duyarlığımızı göstermeye gayret ediyoruz. Bir elin nesi var iki elin sesi var desturu ile bu gayretlerimiz Allah izin verdiği sürece devam edecek desteklerin-den dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.


ASKIDA EKMEK PROJESİ ŞÖYLE İŞLEYECEK
Fırına gittiğinizde 2 ekmek parası ödüyorsunuz (fazlada ödeyebilirsiniz) fakat 1 veya daha fazla adet ekmek alıyorsunuz.
Ekmekleri de satın alırken şunu diyorsunuz;
“İki ekmek birisi askıda.” Ardından fırın sahibi sizin için askıya yani ekmeklerin biriktiği noktaya bir adet ekmek bırakıyor. Gün içinde ihtiyacı olan insanlar gelip “Askıda ekmek var mı?” diye soruyor.
Eğer askıda ekmek varsa bu ihtiyaç sahibi vatandaşımız ekmeği herhangi bir ücret ödemeden alabiliyor.

 

Kaynak: (Son) - Son Alanya Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0