00
Haber Detayı
25 Ekim 2022 - Salı 17:17
 
Kültür ve Sanat Sempozyumu Büyük İlgi Görüyor
Gazipaşa Belediyesi tarafından 20-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 6. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu için birçok ülkeden gelen sanatçılar Cumhuriyet Meydanı’nda eserlerini sergilemeye başladı.
YAŞAM Haberi
Kültür ve Sanat Sempozyumu Büyük İlgi Görüyor

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen, 6. Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumunda sanatçılar, ilçemize Atatürk tarafından Gazipaşa isminin verilişinin 100. yıldönümü kapsamında Atatürk portresi üzerine çalışmalar yapmaya başladı. 12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali ile aynı tarihlere denk gelen sanat sempozyumu festival boyunca Atatürk parkında vatandaşların beğenisine sunuldu. Gazipaşalı vatandaşlar ve festival için komşu ilçelerden gelen misafirler sanatçıların çalışmalarını sürekli takip ettiler. Sanat ve festivalin bir arada olduğu Gazipaşa’da çok güzel görüntüler ortaya çıktı.


6. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu, 20-30 Ekim tarihleri arasında 18 ülkeden gelen 33 sanatçının katılımı ile başladı. Türkiye’den katılım sağlayan sanatçıların dışında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Arnavutluk, Kosova, İran, Gana, Nijerya, Hindistan, Rusya, Danimarka, Arjantin, İtalya, Kırgızistan, Güney Kore, Özbekistan, Brezilya, Gürcistan, Ukrayna ve Fas’tan gelen sanatçılar eserlerini 28 Ekim Cuma günü saat 15.00’te Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezinde sergileyemeye hazırlanıyor.


CUMHURİYET MEYDANINDA ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI
Küratörlüğünü Keziban Ertuğrul Yıldırım ile Dr. Arif Albayrak’ın yaptığı Kültür ve Sanat Sempozyumunun çalışmaları Gazipaşa Öğretmenevi A.S.O’nda yapılıyor. Sergi hazırlıklarına başlayan sanatçılar, 25 Ekim Salı günü saat 10.00 ve 13.30-16.00 arası Cumhuriyet Meydanı’nda atölye çalışması yaptı. Atölye çalışmasına öğrenciler ve Gazipaşa halkı eşlik etti.


ÇOCUK FESTİVALİ YAPILACAK
27 Ekim Perşembe günü sabah saat 10.00’da çocuklara yönelik Cumhuriyet Meydanı’nda 4. Geleneksel Gazipaşa Çocuk Festivali yapılacak. Çocukların hep birlikte resim ve baskı yapacağı festivalde resimler sergiye çıkacak.  


SEMPOZYUM SERGİSİ 28 EKİM’DE
Gazipaşa Kültür Merkezi’nde 28 Ekim Cuma günü saat 15.00’da sergi açılışı yapılacak. 20-30 Ekim tarihleri arasında Türkiye dahil 19 ülkeden 33 sanatçının katılımıyla yapılan 6. Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu yapılacak sergi ile son bulacak. Gazipaşa’ da yapılan çalışmalara ve Cuma günü yapılacak olan sergiye vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.


BAŞKAN YILMAZ’DAN FESTİVAL VE SERGİYE DAVET
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 6. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu çalışmalarını yapan sanatçıları ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Başkan Yılmaz, Bu yıl 6’sını gerçekleştirdiğimiz sempozyum çalışmaları gayet güzel gidiyor. Sanatçılarımız ve halkımız mutlu. Gazipaşa’mızın sanat şehri olması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Sempozyum kapsamında 27 Ekim Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda çocuk şenliğimiz olacak. Tüm çocuklarımızı şenliğe bekliyorum. Yine 28 Ekim Cuma günü Belediye Kültür Merkezimizde saat 15.00’de sempozyum sergimiz olacak. Yapılan çalışmaları göreceğimiz sergiye tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” Dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0