00
Haber Detayı
27 Ekim 2021 - Çarşamba 20:29
 
Korkmaz, “Benim hedefimde Avrupa yok, maç var”
Aytemiz Alanyaspor, ligin 11. Haftasında sahasında karşılaşacağı Göztepe maçı hazırlıklarını bugün yaptığı akşam antrenmanıyla sürdürdü. Açıklama yapan Teknik Direktör Bülent Korkmaz, "Benim hedefimde Avrupa yok. Maç var. Uzun hedef koymuyorum. Türkiye´de böyle öğrendik" dedi.
SPOR Haberi
Korkmaz, “Benim hedefimde Avrupa yok, maç var”

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’yi deplasmanda yenerek 7 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Aytemiz Alanyaspor, ligin 11. Haftasında sahasında karşılaşacağı Göztepe maçı hazırlıklarını Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde yaptığı akşam antrenmanıyla sürdürdü. Antrenman öncesinde futbolculardan Oğuz Aydın’a doğum günü kutlaması yapıldı. 


Isınma çalışmalarıyla başlayan antrenmanda top kampa çalışmalarının ardından basına kapalı olarak tatil çalışması gerçekleştirildi. Antrenmana hafif sakatlığı bulunan kaleci Serkan Kırıntılı katılmadı.Takımın ligdeki durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Teknik Direktör Bülent Korkmaz, kendisinin ekibiyle lige iyi bir başlangıç yaptığını söyledi. Bunu devam ettirmek istediklerini anlatan Korkmaz, "Bu her zaman öyle olmuyor. Bazen iniş ve çıkışlar oluyor. İnşallah bunu devam ettiririz. 


Çünkü iyi bir oyuncu grubumuz var. Bu oyuncu grubu da elinden geleni yapıyor. Tabiki her maç kazanılmak istenir. Bazen berabere, bazen kazanır, bazen de yenilirsiniz. Ama biz maç maç düşünüyoruz. Dolaysıyla önümüzde zorlu Göztepe maçı var. Oyun sistemini değiştirdi. O sistemi de iyi oynamaya çalışıyorlar. İnşallah hafta sonu iyi bir oyun ve mücadeleyi, Göztepe karşısında gösteririz" diye konuştu. 


“Fenerbahçe maçında ilk yarı iyi oynamadık”

Alanyaspor'un büyük takımlara karşı iyi oyunla başarılı sonuçlar aldığı hatırlatılan Korkmaz, "Aslında Fenerbahçe maçında ilk yarı iyi oynamadık. İkinci yarı biraz iyi oynadık. Galatasaray'a karşı iyi oynadık. Böyle maçlarda takımı motive etmeye gerek yok. Çünkü onlar şampiyonluğa oynayan takımlar. Onlara karşı her takımın oyuncusu, farklı motivasyon içinde oluyor. Dolaysıyla rakibi analiz ederek, analizden sonra bunu uygulayarak maça hazırlanıyoruz. Futbolcularımız da bunu maçta uygulamaya çalışıyor." dedi.


“Uzun hedef koymuyorum”

Korkmaz, takımın hedefleri ve devre arasında takviye yapıp yapmak istemediğine yönelik soruya ise bunun daha erken olduğunu söyledi. Kendisinin her zaman maç maç düşündüğünü anlatan Korkmaz, şöyle konuştu: "Benim hedefimde Avrupa yok. Maç var. Uzun hedef koymuyorum. Türkiye'de bunu öğrendik. Biz maç maç düşünüyor ve hareket ediyoruz. Transfer ile ilgili de daha devre arasına var. Elimizde iyi ve yetenekli oyuncu grubu var. Genç oyuncularda var dolaysıyla takım halinde hücumda ve savunma da neler yapılması gerektiğini söylüyoruz."


“Maç maç değerlendirmek lazım”

Takımın istediği oyunu sahaya koyup koymadığına yönelik soruya Korkmaz,  "Maç maç değerlendirmek lazım. Mesela Kayserispor karşılaşmasının ilk 20 dakikasında istediğimiz oyun yoktu. Sonradan istediğimiz oyuna döndü. Fenerbahçe maçında da ilk yarıda istediğimiz oyunu oynayamadık. İkinci yarı biraz toparladık. Maçlarda gelgitler olacak. Önemli olan sağlam durabilmek. Şuan için bunu yapmaya çalışıyoruz. Yetenekli oyuncularda iş bitiricilikleriyle skoru değiştirmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.


“Her maçın farklı senaryosu oluyor”

Korkmaz, ilk maçlardaki gol kısırlığının son maçlarda çözülüp çözülmediğine yönelik ise "Oyunu iki türlü de düşünmek lazım. Siz sadece hücumu düşünürseniz kaybedersiniz. Savunma yaparsanız kazanamazsınız. Bence zihinsel anlamda geçişi doğru yapabilmek gerekiyor. Topu kaybettiğin zaman savunma, topu kazandığında da hücumu düşünmek lazım. Oyuncuların tamamı bunu düşünmeli. Bu zihinsel geçiş ve reaksiyonları takım yavaş yavaş yapmaya başladı. Teknik direktörler her maçı kazanmak ister. Ama bazen olur, bazen olmaz. Her maçın farklı senaryoları oluyor. Farklı takımlarla oynuyorsunuz. Ona göre hazırlanıyoruz biz de." şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0