00
Haber Detayı
09 Haziran 2022 - Perşembe 16:39
 
Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Projesine Start Verildi
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından başlatılan ‘Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Ağaçları Koruyoruz Projesi’ kapsamında şehrin dört bir yanına kitap kumbaraları yerleştirildi.
YAŞAM Haberi
Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Projesine Start Verildi

Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. ‘Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Ağaçları Koruyoruz Projesi’ ile vatandaşlar okumuş oldukları kitaplarını kumbaralara atacak. Kumbaralar aracılığı ile toplanan kitaplar halk kütüphaneleri, etüt merkezleri, okul kütüphaneleri ve doğrudan vatandaşlara verilerek daha çok kişiye ulaşması sağlanacak. ‘Kitaplarımızı Paylaşıyoruz Ağaçları Koruyoruz Projesi’ ile ilk etapta 60 adet kitap toplama kumbarasının montajı yapılırken, toplamında 82 adet kitap kumbarası şehrin her yanına yerleştirilecek.


Proje kapsamında kitap toplama kumbaraları ile vatandaşlardan toplanan kitaplar Alanya Belediyesi Kütüphanesi tarafından seçilerek Alanya’nın kent merkezi ve kırsalındaki çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlara dağıtılacak. Projenin amacı ise bir döngü yakalanarak okunmuş kitapların halkın kullanımına sunulması ve kitap kumbaraları sayesinde her kitabın dönüşümünün sağlanması. Bu sayede ayrıca daha az ağaç kesilecek ve doğaya da katkı sağlanmış olacak.


MOBİL SEYYAR KÜTÜPHANE HİZMETE GİRECEK
Başkan Yücel’in bir diğer projesi olan mobil seyyar kütüphane için ise çalışmalar sürüyor. Kısa bir süre içerisinde hizmete girecek olan mobil seyyar kütüphane ile kumbaralarda toplanan kitaplar semt pazarları ve bütün mahallelere ulaştırılacak ve vatandaşların kitaplara kolay ulaşımı sağlanacak.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0