00
Haber Detayı
24 Ocak 2023 - Salı 13:03
 
Kırgızistan’dan Gelen Öğrenciler Ülkelerine Dönüyor
Orhun Değişim Programı ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine (ALKÜ) gelen ve eğitimlerini tamamlayan öğrenciler ülkelerine dönüyor.
YAŞAM Haberi
Kırgızistan’dan Gelen Öğrenciler Ülkelerine Dönüyor

Türk Devletleri Teşkilatına bağlı, Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) üyesi Üniversiteler arasında öğrenci ve akademik personel hareketliliğini sağlamak üzere yürütülen Orhun Değişim Programı meyvelerini vermeye devam ediyor. Türk Dünyası’nda bulunan Üniversiteleri kapsayan Orhun Değişim Programı ile ALKÜ’ye gelen öğrenciler eğitim dönemini tamamlamalarının ardından ülkelerine döndü. 


Orhun Değişim Programı kapsamında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Uluslararası Kırgızistan Üniversitesinden gelen altı öğrenci Alanya’da ve ALKÜ’de geçirdikleri süre boyunca öğretimin yanı sıra Alanya’nın da yerel kültürünü deneyimleme fırsatını buldular. Ülkelerine dönerken en kısa sürede Türkiye’ye tekrar gelmek istediklerini belirten Kırgız öğrenciler, ALKÜ’de bulundukları süre içinde eğitimin ve akademik kadronun kalitesinden memnun kaldığını söyledi. Donanımlı bir şekilde kendi Üniversitelerine dönüyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren öğrenciler, ALKÜ’nün fiziki standartlarının yüksek olduğunu kaydetti.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0