00
Haber Detayı
07 Ocak 2021 - Perşembe 12:14
 
Kepez’de ekilen 540 dönüm buğday filiz verdi
Kepez Belediyesi’nin, tarıma farkındalık oluşturmak ve atıl arazileri üretime kazandırmak amacıyla 540 dönüm tarlaya ektiği buğday tohumları filiz verdi.
YAŞAM Haberi
 Kepez’de  ekilen 540 dönüm buğday filiz verdi

Kepez Belediyesi, tarımsal üretime dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kirişçiler Mahallesi’nde 200 dönümlük arazide Antalya Orman Çiftliği’ni kurmuştu. Yine aynı bölgede, atıl haldeki 340 dönümlük arazi de tarlaya dönüştürülmüştü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün katılımıyla geçtiğimiz Aralık ayında, 540 dönümlük araziye,  11 ton ekmeklik buğday tohumu ekilmişti. 

 

540 dönüm araziye 11 ton buğday 
Ekimin ardından yağmurların yağmasıyla da, 540 dönüm arazinin toprağı ile buluşturulan tohumlar filizlendi. Tarlaya dönüştürülmeden önce taşlık ve çalılık içerisindeki 540 dönüm arazi, buğday tohumlarının filizlenmesiyle yemyeşil bir ovaya dönüştü. 
Kepez Belediyesi, hasat zamanında iyi bir verim alabilmek için de buğday tarlalarının bakımını titizlikle yapıyor. 
 


Buğday bereketi Kepezlilerle paylaşılacak 
Çiftliğe ve tarlaya dönüştürülen arazilere, ekmeklik-kırmızı-yarı sert-kılçıklı buğday çeşidi olan ‘pandas’ ekildi. 11 ton buğday tohumu ile 8 ton gübrenin atıldığı 540 dönüm araziden 220 ton buğday hasatı hedefleniyor. “Ektiğimiz buğdayları una dönüştüreceğiz. Bu undan yapacağımız ekmeği de hemşehrilerimizle paylaşacağız.” diyen Başkan Tütüncü, atıl haldeki 540 dönüm araziyi tarıma kazandırmalarının, yeşil ve çevreci belediyecilik adına yaptıkları en önemli çalışma olduğunun altını çizdi. 

 

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0