00
Haber Detayı
17 Kasım 2021 - Çarşamba 15:57
 
Karadağ'dan zam tepkisi
Tarımda yaşanan maliyet artışlarına değinen Karadağ, "Bunun en son intikal ettiği yer soframız oluyor. Bu konuda merkezi hükümete çok büyük sorumluluk düşüyor" dedi
YAŞAM Haberi
Karadağ'dan zam tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, örtüaltı tarımda yaşanan maliyet artışlarını eleştirdi. Gübre fiyatlarının bir yılda yüzde 283 artış gösterdiğini açıklayan Karadağ, bu durumun en son sofraya yansıdığını söyledi. 13 Kasım’da Antalya'da düzenlenen ‘Antalya Örtüaltı Tarım Çalıştayı’nda ülkede ve bölgedeki örtüaltı tarımın sorunlarını değerlendirdiklerini belirten Karadağ, ortaya çok güzel değerlendirmeler çıktığını ifade etti. 


Karadağ, “Tarımdaki sorunlar nelerdir dediğimizde karşımıza 3 sorun çıkıyor. Birisi maliyet, diğeri pazarlama, diğeri de tüketici sorunları. En fazla ilgilendiğimiz sorunlardan bir tanesi maliyet konusu. Örtüaltındaki maliyeti en önemli etkileyen faktör büyük iş maliyetleri. Seracılıkta demir fiyatlarından naylon fiyatlarına kadar müthiş bir maliyet artışı söz konusu. En önemli artışlardan bir tanesi de gübre fiyatları. Gübre fiyatları bir yıl içerisinde yüzde 283 artış gösterdi. 


Bunun en son intikal ettiği yer soframız oluyor. Bu konuda merkezi hükümete çok büyük sorumluluk düşüyor. Alınması gereken çok ciddi tedbirler var. Bunların asıl nedenlerinin başında tabi ki döviz kurunun artış göstermesi geliyor. Çalıştayda çözüm önerileri de konuşuldu. Özellikle tarımın desteklenmesi, tarımda birçok ürüne kota konulması, Alanya’mızı temsilen de muz konusundaki sıkıntılar konuşuldu. Alanya Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Yaman bununla ilgili bir sunum yaptı. Muzda en büyük sıkıntıların başında kota geliyor. Çünkü yurt dışından gelen muz yerli üretim yapanları çok büyük etkilemekte” dedi.


'TÜM BU KONULARA VAKIFIZ'
Alanya’daki 2 üniversitenin örtüaltı seracılığı enstitü altında incelemesi ve bilimsel bir çalışma ortaya koyulması gerektiğini vurgulayan Karadağ, “Ülkemizde tarım ne yazık ki plansız bir şekilde yapılıyor. Musluğumuzda akan sudan tutun da yeraltı su kaynaklarının bitmesine varana kadar birçok sebep var. Biz tüm bu konulara vakıfız. İktidara geldiğimizde tüm sıkıntılar inşallah çözülecek” diye konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0