00
Haber Detayı
23 Ağustos 2021 - Pazartesi 20:51
 
Karadağ'dan Toklu'ya cevap gecikmedi
CHP Alanya ilçe Başkanı Coşkun Karadağ, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun Büyükşehir Belediyesiyle ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi. Karadağ, "19 yıllık siyasi iktidar dönemi içerisinde bıraktıkları bütün problemleri şu an Büyükşehir Belediyesi çözmeye çalışıyor" dedi.
SİYASET Haberi
Karadağ'dan Toklu'ya cevap gecikmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe başkanı Coşkun Karadağ , Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını eleştiren Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ya yanıt verdi. Karadağ açıklamasında, “19 yıl içerisinde bütün sorunlar yumak halinde olmuş. Büyükşehir bunları tek tek çözmek için uğraşıyor” diye konuştu.


'HALA TAMAMLANMADI'
Tarımsal Su Projesinin hala tamamlanmadığını söyleyen Karadağ konuşmasında, “Alanya’mızdaki en büyük sorunlardan bir tanesi su sorunu, özellikle kurak geçen yaz mevsimi dolayısıyla tüm ülkemizde olduğu gibi Alanya’mızda da hat safhada bir su sorunu var. Bu su sorununu ben şöyle özetlemek istiyorum. Birincisi Alanya’mız merkezde su sorunu yok. Evlerimizde çok rahat bir şekilde suyu kullanabiliyoruz. 


Evlerimizde bu su çok rahat bir şekilde akmaktadır. Bunun gerekçesi ise tabii ki yeni açılan arıtmadaki su kalitesinin yüksek olması ama tabii ki ufak tefek aksaklıklar söz konusu olabiliyor. Patlak oluyor gelip değiştiriyorlar. Kırsal Mahallelerin de ki su sorunu hat safhada. Alanya’mız da sulama suyu,  tarımsal sulama suyu gerçekten çok vahim miktarda az. Hem yağmurların az oluşu hem de yeraltı su kaynaklarının vahşice tüketilmesi ve buna bir tedbir konulmamasından dolayı. 
 

2020’DE BİTMİŞ OLMALIYDI’
Elikesik de bir baraj yapımı söz konusu barajın tabelasında 2020 yılında barajın bitmiş olup tüm tarımsal alanlarda sulamaya açılmış olması lazım ama henüz hala yapılamadı.  Özellikle Alara Çayında ki suyu gerçekten müthiş bir su kaynağı olmasına rağmen Alara Çayından faydalanıp bir tesis yapılmadı. Özellikle Alanya’da tarımdan plansız bir yapılaşma, plansız bir tarım gelişimi var. 


Özellikle suyun planlı bir şekilde kullanımını engellemekte var. Değerli ilçe başkanımız da yaylalarda, Büyükşehir belediyemize bir takım söylemlerde bulundu ama ben buradan kendilerine ve tüm kamuoyuna şunu söylemek istiyorum,  19 yıllık siyasi iktidar dönemi içerisinde bıraktıkları bütün problemleri şu an Büyükşehir Belediyesi çözmeye çalışıyor. 2 yıl içerisinde bunu gerçekten hem kendi hastalığı döneminde olsun hem de tüm birim amirleri ile beraber olsun Alanya’mızda en büyük sorun olan sulama sorunu konusunda büyük çaba sarf etmekte. 


‘UCUZ POLİTİKLARLA SÖYLEMDE BULUNUYORLAR’
Biliyorsunuz yangınlar da bir milli felaket haline geldi ve Büyükşehir Belediyemiz can havliyle çalışmalarına devam ederken ben bu duruma böylesi ucuz politikalarla ‘bakıyor, ediyor’ gibi sloganlarla hiç de hoş olmayan bir takım söylemler diye bakıyorum. 19 yıl içerisinde bütün sorunlar yumak halinde olmuş. Büyükşehir bunları tek tek çözmek için uğraşıyor ama bunun takdir edilmesi gerekirken öyle bir söylem de çok hoş olmasa diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0