00
Haber Detayı
26 Mayıs 2023 - Cuma 19:10
 
Kadın Dayanışma Ağı Çalışması Alanya'da Gerçekleşti
Akdeniz Gençlik Derneği'nin öncülüğünde, Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Antalya Gelişim ve İzcilik Derneği'nin ortaklığı ile düzenlenen Kadın Dayanışma Ağı Çalışması, 21-23 Mayıs tarihleri arasında Alanya Blue Star Otel'de gerçekleşti. Bu etkinlik, 18-35 yaş arası kadınların 2024 yerel seçimlerine aktif katılımlarını hedefleyen bir proje kapsamında düzenlendi.
YAŞAM Haberi
Kadın Dayanışma Ağı Çalışması Alanya'da Gerçekleşti

Etkinlik; Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 40 kadının yerel karar alma mekanizmalarına etkin ve güçlü bir şekilde katılımlarını teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçladı. Siyasette başarıya ulaşmış deneyimli genç kadınlarla işbirliği ve deneyim paylaşımı sağlanarak, katılımcıların liderlik, iletişim ve etkileşim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olunmasını hedefleyen bu proje, Avrupa Birliği tarafından finanse edildi.
 
Üç günlük program kapsamında "Yerel Karar Alma Mekanizmalarında Kadınların Katılımını Artırmak" ve "Yerel Ütopya: Genç Kadınların Gözünden İdeal Karar Alma Mekanizmaları" atölyeleri ile Alanya Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri Melike Naziofoğlu, Didem Dim Özaltın, Paulina Müftüoğlu’nun katıldığı "Meclis Üyeleri Deneyim Paylaşımı" oturumu gerçekleşti.  "Siyasi Parti Kadın Kolları Deneyim Paylaşımı" oturumuna Gelecek Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Yıldız Serdaroğlu ve Deva Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Yatmaz katıldı. 
 
"Yerel Yönetimlerde Kadın" oturumunda Antalya’nın ilk ve tek kadın belediye başkanı Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz konuk oldu. "Yerele Etki Eden Kadınlar" oturumunda Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Akdeniz Gazeteciler Fenereasyonu Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Kadın Meclisi Başkanı Ümran Aykut, Alanya Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Melek Depren, Güllerpınarı Mahalle Muhtarı Serap Neğiş ile deneyim paylaşımı oturumları gerçekleştirildi. 
 
Ayrıca, "Türkiye'de Kadın Siyasetçi Olmak" başlıklı bir panel düzenledi. Panele Genç Kadın Siyasetçi Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Tuğba Tapsız katıldı. Ayrıca "Kadın Dostu Şehir" temalı bir siyasi simülasyon oyunu düzenlendi.
 
Akdeniz Gençlik Derneği, Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Antalya Gelişim ve İzcilik Derneği kadınların güçlenmesi, cinsiyet eşitliği ve demokratik değerlerin desteklenmesi yönündeki taahhüdünü yerine getirerek, Türkiye'de genç kadınların yerel karar alma mekanizmalarında etkin katılımını sağlamayı hedeflemektedir. Bu nedenle, projenin amacı ve hedeflerine yönelik olarak sağlanan Avrupa Birliği desteği, bu bağlamda büyük önem taşımaktadır.
 
Kadın Dayanışma Ağı Çalışması'nın sonuçları, kadınların yerel seçim süreçlerine katılımlarını teşvik etmekte ve güçlendirmekte büyük bir adım olarak görülüyor.
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0