00
Haber Detayı
27 Mart 2023 - Pazartesi 10:18
 
İşte Alanya’nın aday adayları
28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için partilerin aday adaylık başvuru süreci tamamlandı. Antalya milletvekili olmak için Alanya’dan tam 41 aday adaylık başvurusu yapıldı. 10 başvuru ile MHP ilk sırada yer aldı.
YAŞAM Haberi
İşte Alanya’nın aday adayları

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde milletvekili olmak isteyenler için başvuru süresi tamamlandı. Alanya’dan Antalya milletvekili olmak isteyen isimler de belli oldu. Açıklanan aday adaylıklarına göre Alanya’dan en fazla başvuru 10 aday adayı ile MHP’de oldu. 


MHP’yi 9 başvuru ile CHP takip ederken, İYİ Parti 6, AK Parti 5, Gelecek Partisi 3, Yeniden Refah Partisi 3, Saadet Partisi 2, DEVA Partisi 1, Demokrat Parti 1, Genç Parti’den 1 aday adayı ile sıralanıyor. 


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde uygulanacak ‘Seçim Takvimi’ne göre milletvekili aday listeleri 9 Nisan’a kadar YSK’ya verilecek ve YSK, milletvekili kesin aday listelerini 19 Nisan’da ilan edecek. 


MHP Hüseyin Yıldız Mehmet Hanifi Türk Selçuk Güven Ülker Nevzat Özdemir Oğuzhan Çelik Ayşe Sıdıka Saruhan Türkyılmaz Nuri Efe Yılmaz Ali Üzüm Ahmet K. Alparslan Ekrem Han 


CHP Ali Hancı Müge Gezginci Ünsal Ali Takavut Nurhan Özcan Şengül Yeşildal Murat Özçelik Dürdane Ergişi Ömer Zavlak Mustafa Kemal Kahya 


AK PARTİ Nurettin Uludağ Hüsnü Akçalıoğlu Mustafa Akçocuk Mustafa Kula Sena Nur Çelik

 

İYİ PARTİ Banu Özel Tutgaç Baran Saruhan Batuhan Akay Bahattin Akbay Uğur Oğuz Meryem Aydoğan 


GELECEK Mevlüt Demir Ali Kiriş Yıldız Serdaroğlu  


DEVA Ahmet Çakan 


YENİDEN REFAH Hasan Çapun, Burhan Dündar Aziz Sarıhan 


DEMOKRAT PARTİ Ezgi Akgün Biber 


SAADET PARTİSİ Mustafa Bacak Mehmet Emin Gözükara 


GENÇ PARTİ Ayhan Çetinkaya

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0