00
Haber Detayı
29 Kasım 2022 - Salı 13:36
 
İstanbul Üniversitesi Auzef Sınavları Alkü’de Yapılacak
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) sınavları artık Alanya’da da yapılabilecek.
EĞİTİM Haberi
İstanbul Üniversitesi Auzef Sınavları Alkü’de Yapılacak

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesinin yanı sıra bundan sonraki tarihlerde İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) sınavları da ALKÜ’de gerçekleştirilecek. Antalya Bölgesinde ikamet eden İstanbul Üniversitesi AUZEF Öğrencilerine büyük kolaylık sağlayacak uygulama ile Gazipaşa, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve çevre ilçelerden gelen öğrenciler artık Alanya’da sınava girebilecekler. Alanya’da sınava girmek isteyen öğrenciler genel sınav merkezi tercihini Antalya 2’inci Bölge- Alanya olarak kodlayarak yapabilecekler. 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, ALKÜ’nün ilim ve bilim merkezi olması dışında Alanya’da yaşayan bölge halkının da menfaatlerini gözeten çalışmalara imza attığını ifade etti. Rektör Kalan devamında; “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi sınavlarının yanı sıra İstanbul Üniversitesi Açıköğretim sınavlarının da bundan sonraki süreçte Alanya’da yapılacak olması bu konuda büyük rahatlık getirmiştir. Sınavlarına girmek isteyen öğrenciler, Alanya’da sınav merkezinin açılmasıyla hem zaman kaybı yaşamayacak hem de maddi gideri en aza indirmiş olacak.” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0