00
Haber Detayı
13 Haziran 2022 - Pazartesi 22:16
 
İngiliz Vekillerden Alanya ve Başarılı Geçen Programa Övgüler Geldi
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in özel davetiyle Alanya’ya gelen İngiliz Parlamenterler Yasmin Qureshi, Dr Afzal Khan ülkelerine dönmeden önce Alanya hakkında görüşlerini dile getirdiler.
YAŞAM Haberi
İngiliz Vekillerden Alanya ve Başarılı Geçen Programa Övgüler Geldi

Alanya’mıza hayran olduklarını, Manchester ile Alanya arasında turizm, ticaret ve eğitim alanlarında işbirliğine gidecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden konuk milletvekilleri misafirperverliği nedeniyle Başkan Şahin’e de teşekkür ettiler. Konuk vekiller açıklamalarında ayrıca Başkan Şahin’e teşekkür ederken, işbirliği çalışmalarına biran önce başlamak için sabırsızlandıklarını dile getirdiler. 


Aynı zamanda İngiltere’de Gölge Adalet bakanı olan Milletvekili Dr Afzal Khan, “İyi Dostum Mehmet Şahin’e söyleyebilirim ki Alanya Dünya’nın en güzel yeri... Biz şu an neredeyse bulutlara dokunabileceğiz bir yerde olan onun kendi evindeyiz. Burası ve havası gerçekten muhteşem. Öyle bir yer düşünün ki yılın 360 günü güneş görüyor. Manchester’den gelen biri olarak bizim için ne anlam ifade ettiğini söyleyeyim; Biz yağmurumuzla meşhuruz. Bu kadar çok güneş ve tüm bu gördüğüm doğal güzellikler buradaki insanların yüreğinin de bu kadar sıcak olmasını sağlıyor, aynı şekilde bu sıcak hava ve doğal güzellikler sizin kalbinizi ısıttığı gibi. 


Aynı şekilde buranın mutfağı muhteşem. Tadına baktığımız her tür sebze, meyve ve yiyecekler çok lezzetli. Dediğim gibi mutfağınız, güneşiniz, doğanız, insanlarınız her şey  burada müthiş bir potansiyel var. Evet burası Rus, Alman turistler için önemli bir destinasyon ama bundan sonra bir sonraki pazarınız mutlaka Britanya olacaktır. Bunun için biz elimizden gelen ne varsa sizinle birlikte çalışmaya devam edeceğiz, bundan emin olabilirsiniz. Tabi bu çalışmalarımız sadece Turizm anlamında olmayacak. Bu sahip olduğunuz muhteşem lezzetli sebzelerinizi, meyvelerinizi bizler satın almayı çok isteriz. Umarım bu ticari ilişkileri de geliştirebiliriz. Bunun yanında burada gördüğüm bir diğer önemli alan da eğitim. Bizim Manchester’da çok önemli ve güçlü eğitim kurumlarımız ve üniversitelerimiz var. Buradaki üniversitenizle bu işbirliğini kurup geliştirmek ve öğrenci değişimi için gerekli çabayı göstereceğiz. Son olarak beni davet ettiğin, bu bölgeyi tanımama vesile olduğun ve gösterdiğin yakın ilgiye çok teşekkür ediyor, ilişkilerimizi güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.


İngiltere’de ilk kadın ve Müslüman milletvekili olan  Yasmin Qureshi, açıklamasında, “Bolton halkını temsilen 12 yıldır parlamentoda  Milettvekiliyim. Alanya’da olmaktan ne kadar büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmeme müsaade edin lütfen, İnsanlar Alanya’nın Türkiye’de turizmin başladığı ilk yer olduğunu hatırlamalıdır. Burası Türkiye’de devam eden modern turizmin anası-babası yani doğduğu yer. Muhteşem sahiller, muhteşem coğrafya ve doğal güzellikler, olağanüstü lezzetli meyve ve sebzeler. Öyle taze ve lezzetli ki aradaki farkı anlayabiliyorsun. 


Biz artık şundan eminiz ki Alanya ile Bolton, Londra , Manchester ve tüm İngiltere arasında mutlaka daha iyi ilişkiler kurmalı ve geliştirmeliyiz. Buradaki bir çok ülkeden insanların geldiğini biliyoruz ama biz bizim ülkemizden daha çok insanın buraya gelmesini istiyoruz. Burada paranızın karşılığını başka herhangi bir yerden alacağınızdan daha fazlasını alacaksınız. Çünkü buradan mutlaka muhteşem deneyimler edineceksiniz. Burada insanlar inanılmaz dostça ve cana yakın. 


Çok sıcakkanlı ve misafirperver. Size gelince burada genel olsun ticari olsun çok güzel işler yapıyorsunuz. Ama doğal olarak sadece turizm alanında değil, ticari olarak İngiltere ile ilişkiler geliştirebiliriz. Sizin ürünleriniz çok hızlı ve rahat İngiltere’ye gidebilir ve tüm Britanya’da insanlar doğal, taze ve lezzetli yiyecek ve meyveye erişebilir ve tadının keyfini çıkarabilir. Ayrıca bizde Bolton Üniversitesi, Manchester Üniversitesi, Southern Üniversitesi, Dil üniversiteleri vb. gibi bir çok üniversite var. Ticaretin yanında eğitim alanında işbirliği geliştirmek isteriz. Bizi davet edip misafir ettiğiniz size çok teşekkür ederim. Alanya’nın muhteşem güzelliklerini bizlere gösterdiğiniz çok teşekkür ederim. Tüm bunları, döndüğümüzde İngiltere’nin güzel insanları ile paylaşacağız ve onlara burayı mutlaka tavsiye edeceğiz.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0