00
Haber Detayı
03 Temmuz 2022 - Pazar 17:09
 
İbrahim Kalın, Alanya'daki kitap sevgisini anlattı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alanya'daki kitap sevgisini anlattı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Alanya'da öğrenim gördüğü yıllardaki kitap sevgisini İnstagram hesabından paylaştı. Kalın, ortaokula gittiği yıllarda Alanya'ya gelebilen kitap ve dergilere erişmeye çalıştığını dile getirdi.
YAŞAM Haberi
 İbrahim Kalın, Alanya'daki kitap sevgisini anlattı

Orta öğretimini Alanya'da gören ve Alanya Lisesi mezunu olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ortaokul son sınıf yıllardaki kitap sevgisini İnstagram hebasından takipçileri ile paylaştı. Kalın sosyal medya hesabının hikayesinde, kendisi ile kitap sevgisi hakkında yapılan bir röportajın görüntülerine yer verdi. Aslen Erzurumlu olan İstanbul’da doğan 50 yaşındaki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nün paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Ben Alanya Lisesi'nde okurken orta sondu. Orta sonu da orada okudum. Kitaba olan ilgimden dolayı hem okulun kütüphanesini kullanırdım ama bir taraftan da kitap dergi, Alanya'ya o dönemde ne kadar gelebiliyorsa bulup almaya çalışıyordum. Alanya Lisesi'nin biraz ilerisinde bir cami vardı. Caminin yanında da küçük, küçücük bir kitapçı vardı. Ben de elime geçtikçe, harçlıklarımdan arttırdıkça. biriktirdikçe gidip oradan kitap alırdım."


“İYİ, DOĞRU VE GÜZEL OLANI YAPIN”
Kalın paylaşımında ayrıca kendi el yazısı ile aldığı cümlelerde takipçilerine mesajlar verdi. İbrahim Kalın "Küçük büyük demeden iyi, doğru ve güzel olanı yapın. Hayatınızda güzel insanlar ve güzel hatıralar olsun. Onlara bakınca yüzünüz aydınlansın. Siz de onlara nefes olun, ışık olun, melce olun. Kötüden, hasetten, haristen, sakilden, müfsitten uzak durun. Ruhunuzu besleyin. Kalbinize nefes aldırın. Hayatınızı nefaset, letafet ve rikkatle tazyin edin. İyi, güzel ve doğruya tutunun ve gerisini düşünmeyin" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'ın İnstagram hesabındaki hikaye bölümünde ayrıca sanatçı Ümit Özyılmaz ile karşılıklı saz çalıp türkü söylediği bir video da paylaştı.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0