00
Haber Detayı
29 Mart 2023 - Çarşamba 10:30
 
Hastanede randevu şoku
Alanya'da bakanlık tarafından deprem bölgesine görevlendirmeleri yapılan doktorlar nedeniyle günlerce bekledikleri randevuları bir mesajla iptal edilen vatandaşların tepkileri çığ gibi büyüyor
SAĞLIK Haberi
Hastanede randevu şoku

Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde randevu krizi yaşanıyor. Krizin nedeni ise randevuların “Randevunuz, çalışma planında gelişen zorunlu değişiklik nedeni ile iptal edilmiştir” mesajı ile iptal edilmesi. Hastanede hastaların kendi istekleri dışında iptal edilen randevuları, mağduriyetin boyutunu ileriye seviyeye taşıdı. Randevu sistemine ilişkin şikayetler günbegün artarken, vatandaşlar yeniden randevu alabilmek için de günlerce beklemek zorunda kalınca işler çığrından çıktı. Vatandaşlar, "Tüm bölümlerde bu şekilde. Hastane daha önce hastaların randevuya gelmemesinden şikayetçiydi ama şimdi kendisi randevuları sürekli iptal ediyor” ifadeleri ile yaşadıkları mağduriyeti anlattı. 


PLANSIZ GÖREVLENDİRMELER
Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin 11 ilini etkileyen bölgelere  Alanya'daki doktorların görevlendirmesi yapılması üzerine, randevu sisteminde değişiklik ve iptaller meydana geliyor. Vatandaş ise, Sağlık Bakanlığı tarafından plansız yapılan görevlendirmeler nedeniyle mağdur olmaktan yakınarak, "Görevlendirmesi yapılan doktorlar için randevu sistemi açılmazsa, bizler mağdur olmayız" dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0