00
Haber Detayı
11 Ağustos 2022 - Perşembe 12:04
 
Hafız İHO Öğrencileri Rehber Eşliğinde Alanya Kalesini Gezdi
Alanya Müftülüğüne bağlı İbrahim Başkaptan Kur’an Kursunda hafızlık öğrenimi gören öğrenciler Emekli Tarih Öğretmeni Yaşar Balık rehberliğinde Alanya Kalesi’ni gezdiler.
YAŞAM Haberi
Hafız İHO  Öğrencileri Rehber Eşliğinde Alanya Kalesini Gezdi

Alanya Müftülüğüne bağlı İbrahim Başkaptan Kur’an Kursu tarafından “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” kapsamında örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık öğrenimi gören öğrencilerin Alanya’nın güzelliklerini, dini, tarihi ve turistik yerlerini daha yakından görmelerini ve tanımalarını sağlamak amacıyla gezi programı düzenlendi.


Gezi programı kapsamında hafızlık öğrenimi gören öğrenciler Emekli Tarih Öğretmeni Yaşar BALIK rehberliğinde Alanya Kalesi, Süleymaniye Camii, Kızılkule, Tersane, Akşebe Sultan Mescidi, Mecdüddin Sarnıcı, Alaaddin Keykubat Sarayı, Eski Alanya Evleri, Bedesten, Arasta ve Damlataş Mağarasını yakından görme ve tanıma fırsatı buldular. Bir çok öğrenci ise ilk defa teleferiğe binmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Yorulan ve acıkan öğrencilere ise hayırseverlerin destekleriyle çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Geziyle ilgili düşüncelerini paylaşan öğrenciler, ilk defa böyle bir geziye katıldıklarını, gerçekleştirilen geziyle Alanya’nın 

 

güzelliklerini, dini, tarihi ve turistik yerlerini daha yakından görme ve tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek geziyi düzenleyen herkese teşekkür ettiler.
Gerçekleştirilen geziye Kur’an Kursu Öğreticisi Aykut Gök, Gülevşen Camii İmam Hatibi Mustafa Yöntem, Yeni Camii İmam Hatibi Halil Altunay ve Fevziye Camii Müezzin Kayyımı Mevlüt Zorbaz da katılarak öğrencilere eşlik etti.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0