00
Haber Detayı
30 Temmuz 2022 - Cumartesi 17:56
 
Günnercik’te Şenlik Coşkusu Başladı
Gazipaşa Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “3. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği” 29 Temmuz Cuma günü başladı.
YAŞAM Haberi
Günnercik’te Şenlik Coşkusu Başladı

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yayla şenliği, ilk gününde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gazipaşa Belediyesi Halk oyunları grubunun hazırlamış olduğu yöresel ve geleneksel folklor oyunları, Günnercik Yayla şenliğine katılan davetliler tarafından büyük beğeni toplarken, çocuk oyun grupları ve animasyon gösterileri yaylaya gelen çocukları doyasıya eğlendirdi. 


ŞENLİĞE CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ CAVİT ARI KATILDI
Coşkuyla başlayan yayla şenliğine; Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Cavit Arı, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir ve ilçe yönetimi, Gazipaşa İyi Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz ve yönetimi, Gazipaşa Belediyesi Meclis üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, çevre İl ve İlçelerden binlerce konuk katıldı. Şenliğe katılan protokol, şenlik meydanını dolaştı, esnafı ziyaret etti. Geleneksel hale gelen Cıngırtlak oyununu oynayan protokol ve katılımcılar doyasıya eğlendi.


“ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ.”
Yerel müzik gruplarının mini konserleri ile devam eden programda Grup Korubaşı ve Selçuk Metin sahne aldı. Akabinde Gazipaşa Belediyesinin yapmış olduğu 3 yıllık hizmetleri içeren video yayınlandı. Programda açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz konuşmasında; Gazipaşa’mızın yayla kültürünü devam ettirmek ve kültürümüzü tanıtmak için düzenlediğimiz 3. Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği’mizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 2019 yılında ikincisini düzenlediğimiz şenliğimizi her yıl yapmak istiyorduk. Ancak Yaşadığımız salgın hastalık ve geçen yıl hepimizi üzen yangın felaketlerinden dolayı şenliğimizi iki yıldır yapamadık. Neyse ki bu yıl şenliğimizi tekrar yapma imkanı bulduk. 


Sizlerle bu güzel yayla akşamında ve bu güzel Günnercik yaylamızda buluştuğumuz için çok mutluyuz. Bizler yemyeşil alanlarda, yaylalarda büyüdük. Gençlerimizin ve çocuklarımızın da bu atmosferi yaşamalarını, kültürümüzü tanımalarını ve yaşatmalarını istiyoruz. Ata’mızın ismini taşıyan bu güzel ilçe için durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu akşam; doğamızın, havamızın ve kültürümüzün aşığı, Türk Halk Müziği’nin kıymetli sanatçısı Sümer Ezgü türküleri ile bizlere eşlik edecek.  

Şimdiden kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu harika şenliği birlikte hazırladığımız Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Gazipaşa Belediyemizdeki çalışma arkadaşlarıma, vatandaşlarımıza, esnaflarımıza, şenliğimizde sahne alan yerel sanatçılarımıza ve buralara kadar gelip coşkumuza ortak olan, gerek maddi, gerekse manevi desteklerini esirgemeyen siz değerli hemşehrilerime, misafirlerimize ve şenliğimizin huzurlu geçmesi için emek sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bu memleket bizim için çok değerli! Gazipaşa’mız bizim için çok değerli! Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.


“BURADA HEMŞEHRİLERİMLE BULUŞTUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM.”
 Açılış konuşmasında Antalya Milletvekili Cavit Arı konuşma yaptı. Gazipaşa’da olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Vekil Arı, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gazipaşa halkına selamlarını iletti. Vekil Arı, Yörük kültürünün devam etmesi adına düzenlenen şenlik için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkürlerini iletti. 


SÜMER EZGÜ GÜNNERCİK’İ COŞTURDU.
Milletvekili Cavit Arı’nın konuşmasının ardından sahneye ünlü sanatçı Sümer Ezgü çıktı. Teke yöresinin dev sesi Sümer Ezgü, Cemilem’le, Asmam Çardak’tanla, Yayla Yolları ile misafirleri coşturdu. Coşkulu geçen konser ardından şenlik ateşi yakıldı. Misafirler ateş başında doyasıya eğlendi. 3. Gazipaşa Toroslar Yayla Şenliği’nin ilk gününde misafirlerin büyük çoğunluğu Gazipaşa Belediyesi’nin kurduğu Günnercik Gökyüzü Evleri Çadır ketinde konakladı. 


3. Gazipaşa Toroslar Yayla Şenliği’nin ikinci gün programına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek katılacak. İkinci gün programı 30 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’da Yörük Göçü ile başlarken, akşam 21.00’de ünlü sanatçı Kubat konseri ile devam edecek.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0