00
Haber Detayı
29 Haziran 2022 - Çarşamba 18:21
 
Güner: ‘Yerli pazar Alanya için şansını kaybediyor’
CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Güner, turizm sektöründe ulaşım ve konaklama maliyetlerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek, yerli pazarın Alanya için gittikçe şansını kaybeder duruma geldiğini söyledi.
TURİZM Haberi
Güner: ‘Yerli pazar Alanya için şansını kaybediyor’

CHP İlçe Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Gülçin Güner  turizm sektörünün içinde bulunduğu durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Turizmde yoğun sezona girildiğini aktaran Güner, “Ukrayna-Rusya krizi devam ederken oradan birkaç destekle tur operatörlerinin uçuşları artıyor. Bu iyi bir destek ancak artan maliyetler ve koşullarla maalesef otellerde çok ciddi sıkıntılar var. 


Girdi maliyetlerinin her geçen gün artması, bütçelerin tutmaması, dövizdeki oynaklık, ekonomik politikalarda yatırımcı ve işletmeci açısından belirsizlik, BDDK’dan gelen döviz karşılığı bozma ve kredi çekebilme koşulları yatırımcı ve işletmeci açısından riskler taşıyor. Bayram tatili geliyor. Bayramda kolluk kuvvetlerimizin alt ve üst yapıya ait önlem alması lazım. Çünkü artan konaklama, yeme-içme maliyetleri ile insanların konaklama imkanı azalıyor. 


Ya günübirlik ziyaretler ya da araçlarda, kamp yerlerinde konaklama yerlerine gidileceği için belediyemize daha çok iş düşüyor. Artan maliyetler ulaşım maliyetlerinde uçak fiyatları 4 haneli rakamlara geldi. İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerden ulaşım inanılmaz boyutlarda. Aynı şekilde otobüs, araç, benzim fiyatları malum. Onun için yerli pazar Alanya için artık gittikçe şansını kaybeder durumda. Bu anlamda maliyet artışlarını yönetici ve işletmelere yükleyemiyoruz. İşletmeciler de haklı. Sezon sonunda karlı, karsız, el değiştirme, satılık nereye gideceğini şimdiden düşünebiliriz” diye konuştu.  


“ÖNLEMİNİ ALAN İŞLETMELER FAALİYETE DEVAM ETMELİ”
Gece 01.00’den sonra müzik yasağının sürmesini eleştiren Güner, bu durumun eğlence, yiyecek-içecek sektörüne çok ciddi darbe anlamına geldiğini söyledi.  Güner, “Kuralına göre yapan işletmelerin, barların, diskoların gece saat 01.00’den sonra ses düzeyini, önlemini alan işletmelerin faaliyetine devam etmesi talebindeyiz. Çünkü yüksek sezonda herkes korona virüs ve ekonomik krizden dolayı işletmecilere, esnafa, otelcilere de desteğin bir şekilde belediyeden gelmesi lazım. Sektörde ciddi bir personel sıkıntısı var. Kalifiye personelde ciddi sıkıntı olduğu için hizmetlerde aksama oluyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0