00
Haber Detayı
28 Haziran 2022 - Salı 15:58
 
Gebe okulu 2022 yılı ilk mezunlarını verdi.
“Bilinçli gebelik, güvenli annelik ve sağlıklı nesiller “ sloganıyla mutlu aileler yetiştirmeyi amaçlayan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu’nda eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.
SAĞLIK Haberi
Gebe okulu 2022 yılı ilk mezunlarını verdi.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Gebe Okulunda,  4 hafta boyunca derslere katılan ve bebek bakımı konusunda uygulamalı eğitimlerini tamamlayan 25 anne adayına düzenlenen törenle birlikte katılım belgeleri taktim edildi. Düzenlenen organizasyon Başhekim Vekili Uzm. Dr. Alper Öztürk ve ekibi, Gebe Okulu Sorumlu Hekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rahşan Eyüp Doğan, Gebe Bilgilendirme Sınıfı Sorumlu Ebesi Ayşe Başar ve anne adaylarının katılımıyla gerçekleşti. 


Bilinçli ebeveynler yetiştirerek topluma katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Op. Dr. Rahşan Eyüp Doğan,”  Okulumuzda;  anne adaylarımızın doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda  bilgi  sahibi olmasını,  bilinçli doğum yapmalarını,  normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemelerini,  bilgi ve beceri kazanmalarını, anne adaylarının bebek bakımı konusunda bilinçlendirmek ve sağlıklı bebeklerin yetiştirilmesini hedefliyoruz. Gebelikte 21. Haftasını dolduran tüm anne adaylarımız okulumuza katılabilirler. 


Anne adaylarımız eğitimciler tarafından 4 hafta boyunca sözel, görsel, uygulamalı, maket üzerinde eğitimlerin yanı sıra gebe pilatesi, gebe yogası ve eşli eğitimlere tabii tutulmaktadır. Eğitim sonunda gerekli koşulları sağlayan katılımcılarımıza belgeleri taktim ederek okulumuzdan mezun ediyoruz. Güvenli, kaliteli gebelik izlemi ile birlikte doğum hizmeti almak isteyen anne adaylarımızı okulumuza bekleriz” diye konuştu.  


Başhekim Vekili Uzm. Dr. Öztürk ise tüm anne adaylarını okula davet ederek; “Eğitim almak isteyen tüm gebelerimiz Gebe Okulu’muza kayıt yaptırabilirler. Anne adaylarını, anne- bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti için Gebe Okulu’muza davet ediyoruz" dedi

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0