00
Haber Detayı
31 Ağustos 2021 - Salı 12:01
 
Gazipaşa'yı sevindiren gelişme!
Gazipaşa’nın İnal Mahallesi’ne yapılaması planlanan İnal Göleti için önemli bir adım atıldı. DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve yüklenici firma arasında İnal Göleti Sulaması Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı işinin sözleşmesi imzalandı.
- Haberi
Gazipaşa'yı sevindiren gelişme!

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve yüklenici firma arasında İnal Göleti Sulaması Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı işinin sözleşmesi imzalandı.Gazipaşa’nın doğu mahallelerinde yaşanan su probleminin sona ermesi için önemli bir adım atıldı. Gazipaşa İnal Göleti Sulaması Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı işinin sözleşmesi Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve yüklenici yetkilisi arasında imzalandı. 


DSİ ile yüklenici firma arasında yapılan sözleşmenin ardından 10 gün içinde işe başlanılacak. Gölet projesi, 300 günde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. İnal Göleti ile birlikte, İnal Mahallesi başta olmak üzere, Zeytinada, Yakacık (Kaledran), Güney ve Muzkent gibi önemli muz üretim merkezlerinin su problemi çözülecek. Gölet projesinin tamamlanmasının ardından 405 hektar tarım alanı suyla buluşacak. Göletin 2022 yılı içinde yapılarak hizmete açılması bekleniyor.


“GAZİPAŞA’YA HAYIRLI OLSUN”

Atılan imzaların Gazipaşa halkına hayırlı olmasını dileyen DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, “Gazipaşa İnal Göleti Sulaması Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı işinin sözleşmesi müdürlüğümüz ve yüklenici yetkilisi arasında imzalanmıştır. Söz konusu proje yapımı işi ile brüt 4050 dekar tarım alanının sulanması planlanmaktadır. Gazipaşa’da; Zeytinada, Yakacık ve Güney mahallerinde yaşanan su sorununu İnal Göleti ile çözeceğiz. Atılan imzalar Gazipaşa ve Gazipaşa halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.


PLAN RAPORU 2019 HAZIRLANMIŞTI

DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun başkanlığında toplanan heyet 17.09.2021 tarihinde, Gazipaşa İnal Göleti’nin planlama raporlarını hazırlamıştı. Aradan geçen süre içinde bölgede çalışmalarına hız veren DSİ, İnal Göleti Sulaması Projesi ve Kamulaştırma Planı Yapımı hizmet alımını ihaleye çıkardı. DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve yüklenici firma arasında İnal Göleti Sulaması Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Böylelikle bölge halkının dört gözle beklediği gölet hayalini gerçeğe dönüşüyor.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0