00
Haber Detayı
25 Eylül 2022 - Pazar 19:17
 
Gazipaşa’nın Yöresel Lezzetleri Antalya Gastronomi Festivalinde Tanıtıldı
Yerel gıdaya sahip çıkmak amacıyla, “Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik & Yerel Ürünlerin Desteklenmesi” temasıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde I. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali düzenlendi.
YAŞAM Haberi
Gazipaşa’nın Yöresel Lezzetleri Antalya Gastronomi Festivalinde Tanıtıldı

Ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından gelen konuklarla “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla 23-25 Eylül’de Antalya Karaalioğlu parkında gerçekleşen uluslararası festivale, Gazipaşa’nın yöresel lezzetlerini tanıtmak için Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekibi ve Gazipaşa Kadın Girişimi Koooperatifi de katıldı. Antalya Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen resmi açılış töreniyle başlayan tören öncesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve beraberinde konuk belediye başkanları festival kapsamında Karaalioğlu Parkı’nda kurulan Antalya lezzetlerinin tanıtıldığı stantları gezdi. 


Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın da açılışına katıldığı törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, İlçe belediye başkanları, oda başkanları, STK ve dernek yöneticileri, yurt içi ve yurt dışından ünlü şefler ve çok sayıda Antalyalı katıldı.


GAZİPAŞA STANDINA TAM NOT
Antalya Karaalioğlu Parkında düzenlenen festivalde Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi de stant kurdu. Gazipaşa’da yetişen ürünlerin ve geçmişten bugüne kültürümüzün vazgeçilmez yemeklerinin tanıtıldığı stantta, tropik meyveler de göz doldurdu. Festival katılımcılarının yoğun ilgisini gören Gazipaşa Belediyesi standında, yöresel darı aşı yemeği ve meyve ikramı yapıldı.


Gastronomi festivalinin açılışına katılan ve bu festivalin Antalya için oldukça verimli olacağını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin açılışını gerçekleştirdik. Gazipaşa’mızın yemeklerini ve yöresel ürünlerini tüm dünyaya tanıtmak için Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi ile birlikte katıldığımız festival standımızda misafirlerimizi ağırladık. Festival katılımcılarının stantlarını ziyaret edip, farklı lezzetlerin tadına baktık. Kültürümüzün kendine özgü lezzetlerinin dünyaya açıldığı, ünlü şeflerin ve farklı yemek kültürlerinin buluştuğu Gastronomi Festivali Antalya'mıza hayırlı olsun. Gazipaşa’mızın lezzetlerini tatmak ve tanımak isteyen herkesi Festival standımıza bekliyoruz.” dedi.


GAZİPAŞA BELEDİYESİ’NDEN İPEK KOZASINDAN PORTAKAL ÇİÇEĞİ BROŞU
Festival kapsamında birçok workshop yapıldı. Festivalin ikinci gününde Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi üyeleri Gazipaşa’nın Cimbiti yaylası nohutundan elde edilen nohut unu ve Gazipaşa avokadosuyla Gazipaşa’ya özgü avokadolu nohut unlu humus ve susam sıra tatlısı yaptı. Gazipaşa’nın yöresel lezzetleri katılımcılardan tam not aldı. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalin son gününde Gazipaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü el sanatları atölye sorumlusu Hatice Uysal, İpek Kozasından Portakal Çiçeği Broşu yaptı. Yapılan ürünler tüm seyirciler tarafından beğeniyle karşılandı.


1. Uluslararası Food Fest Antalya kapsamında Karaalioğlu Parkı içinde kurulan festival alanı Antalyalıların ve turistlerin akınına uğradı. Antalya’nın yerel tarım ürünleri ile lezzetlerinin yer aldığı stantlar ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler, Antalya’nın yerel mahsullerini tanırken zengin gastronomisinin tadına baktı.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0