00
Haber Detayı
26 Kasım 2022 - Cumartesi 17:10
 
Gazipaşa Belediyesi Kamuoyuna Seslendi
Gazipaşa Belediye Başkanı yaptığı basın açıklamasında kamuoyuna seslerek Mehmet Ali Yılmaz; İlçemizde 1996 yılından bu yana devam eden Kombi davaları ile ilgili olarak 24 Eylül 2021 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında; “Davası biten, bize ulaşan ve ödemesi kesinleşen bütün dosyaların ödemesini yaptık.” diye belirtmiştik.
YAŞAM Haberi
Gazipaşa Belediyesi Kamuoyuna Seslendi

Basın açıklaması yaptıktan sonra, 31.05.2022 tarihinde yeni bir dosya karara bağlanmıştır. Söz konusu dava dosyasına süresinde itiraz ettiğimiz halde, itirazımız süresinde yapılmadığı gerekçesi ile mahkeme tarafından dikkate alınmamıştır. Davanın karşı tarafın lehine sonuçlanmasının ardından, Belediyemiz avukatlarınca İstinaf Mahkemesine başvuruda bulunulmuştur. Davacı taraf, İstinaf Mahkemesinden gelecek sonucu beklemeden icra takibi başlatmıştır. 


24.11.2022 tarihinde dava vekilleri belediyemize gelerek haciz işlemi gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca üzerinde kamu hizmetine tahsislidir kararı bulunduğu halde, araçlarımıza yakalama kararı koydurmuşlardır. Haczedilebilir banka hesaplarına bloke koydurdukları gibi mahkeme kararının belirlediği borç miktarının neredeyse yüz katı olan milyarlarca değerindeki gayrimenkullerimize de haciz koydurmuşlardır. Kısaca belediyemizi kamu hizmeti veremez duruma getirmeye çalışmışlardır.


Yapılan haksız ve hukuksuz işlemlere karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.
Bugün itibarı ile kamu hizmetinde kullandığımız araçlarımızdaki yakalama kararları kaldırılmıştır. Yapılan taşkın hacizlere karşı da gerekli işlemler yapılmaktadır.
Biz her zaman Gazipaşa’mızın çıkarlarını düşünerek hareket ediyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda hiçbir mal varlığı bulunmayan bir davacıya,  davası kesinleşmemiş bir dosya için ödeme yapmak oldukça risk taşımaktadır. Dava kesinleşip davacının lehine sonuçlanır ise Gazipaşa Belediyesi, kazanılan miktarı ödeyebilecek güçtedir.


Tarih tekerrürden ibarettir. Bugün olduğu gibi geçmişte de seçim dönemi yaklaştıkça, belediye hizmetlerini engellemek ve çalışmaların hızını kesmek adına belediye taşınmazlarına haciz ve belediye hesaplarına bloke koyulmuştu. Biz bu tarz planlı durumlara karşı her zaman hazırlıklıyız. Yılmıyoruz, yıpranmıyoruz, eğilip bükülmüyoruz! 
Gücümüzü Gazipaşa halkından alıyor, Gazipaşa’mızın aydınlık geleceğini doğru inşa etmek için çok çalışmaya devam ediyoruz dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0