00
Haber Detayı
26 Eylül 2022 - Pazartesi 18:00
 
Ekmeğe Zam Yok
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Ekmek zammı hakkınmda kamuoyuna bilgi verdi.Yücel;Değerli Alanyalılar, Son günlerde yaşanan ekmek fiyatlarındaki artış sonrası kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bilindiği üzere ekmek fiyatları, ilgili oda tarafından gelen talep doğrultusunda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından belirlenir ve alınan karar Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediye encümenine gönderilir, vatandaşımızın ve esnafın mağdur olmayacağı bir rakam belirlenirdi. Ancak ekmeğin 5 TL’ye satılmasına ilişkin ne belediyemize ne de kaymakamlığımıza ulaşan her hangi bir resmi karar bulunmamaktadır.
YAŞAM Haberi
Ekmeğe Zam Yok

Alanya Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerine cevap verme noktasında 45 noktada hayata geçirdiğimiz halk ekmek büfelerinde günlük 26 bin ekmek, 3 lira 25 kuruştan satışa sunulmaktadır. Alanya Belediyesi olarak elimize ulaşan herhangi bir resmi karar olmaması nedeniyle 5 TL’den ekmek satışı yapan işletmelere yönelik zabıta ekiplerimizce denetimler yapılmış ve Kabahatler Kanunun 32. Maddesine istinaden işlem yapılmıştır. Üretken ve Sosyal Belediyeciliğin öncüsü olan Alanya Belediyesi olarak gerekirse halk ekmek büfelerinin ve üretilen ekmek sayısını arttırarak halkın mağduriyetini gidermeye hazırız. 


Yıllardır, esnaf odası, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediye encümeni istişaresi ile alınan zam kararının, son zam kararında uygulanmaması, Esnaf Odası’nın tek başına bir karar alarak devletin kurumlarını yok sayması kabul edilemez. Kimin hangi amaçla bu yönteme başvurduğunu Alanya kamuoyuna açıklama mecburiyeti vardır. 
Alanya Belediyesi olarak ekmek üzerinden siyaset yapılmasına asla müsaade etmeyiz. Halkımızın ucuz ve kaliteli ekmeğe ulaşması için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. 


Antalya’nın ilçeleri içinde Büyükşehir Belediyesi de dahil en fazla halk ekmek üreten belediye olarak ihtiyaç duyulması durumunda 25-30 bin arasında olan ekmek üretim kapasitemizi 50-60 bine çıkartacağız. Fırıncılar ekmeğe yeni zamlar uygulasa bile Alanya Belediyesi halk ekmek, 2023 yılına kadar 3,50 lirayı geçmeyecek şekilde satılmaya devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0