00
Haber Detayı
09 Ocak 2021 - Cumartesi 17:01
 
Ehliyet sınavında kameralı düzenekle yakalandılar
Şüpheli tavırları polisi harekete geçirdi, üst araması yapan polis bile şaşkına döndü
ASAYİŞ Haberi
Ehliyet sınavında kameralı düzenekle yakalandılar

Antalya'da ehliyet sınavında  özel düzenekle kopya çeken 2 kişi polis tarafından yakalandı. Motorlu  Taşıtlar  Sınavında giyimi, hal ve hareketleri ile  şüpheli davranışlar sergileyen S.K. ve aynı okulda sınava giren C.B. ile ilgili kontrol yapıldı.  

  

Polis tarafından şüphe üzerine yapılan kontrolde kazağının iç tarafına gizlenmiş her biri kamufle edilmiş ve dışarıdan anlaşılamayacak şekilde vücut yapısına uygun bir şekilde dizayn edilmiş kamera, kulaklık ve dışarıdan ses alabilmek amacıyla wifi sisteminden oluşan düzenek tespit edildi. 2 şüpheli gözaltına alındı. 
  


Olay, 7 Ocak tarihinde yaşandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sınavlarda usulsüzlük yapan  ve  aracılık  eden  kişilere karşı ilimiz genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Motorlu Taşıtlar Sınavında giyimi, hal ve hareketleri ile  şüpheli davranışlar sergileyen iki kişi polis tarafından incelemeye alındı. S.K. ve aynı okulda sınava giren C.B.'nin yapılan kontrollerinde kazağının  iç tarafına  gizlenmiş her biri kamufle edilmiş ve dışarıdan anlaşılamayacak şekilde vücut yapısına uygun bir şekilde dizayn edilmiş kamera, kulaklık  ve  dışarıdan  ses alabilmek amacıyla  wifi  sisteminden  oluşan düzenek tespit edildi.   

 

Yakalanan S.K.  ve C.B. alınan ifadelerinde bir sürücü kursuna sadece para yatırdıklarını ve hiç eğitim almadan sınava girişe hak  kazandıklarını söylediler. Ayrıca kendilerine bir hesap numarası verildiğini, S.K.’nın 4 bin TL, C.B.'nin ise 6 bin TL yatırdığını, sınavdan  önce tanımadıkları ve bilmedikleri kişilerin üstlerine bu düzeneği yerleştirdiklerini ve pişman olduklarını söylediler. 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0