00
Haber Detayı
02 Temmuz 2021 - Cuma 01:03
 
Din Görevlileriyle “Kurban” Toplantısı Gerçekleştirildi
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonuna yönelik tanıtım, teşvik ve bilgilendirme amacıyla, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN başkanlığında Din Görevlileriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi.
YAŞAM Haberi
Din Görevlileriyle “Kurban” Toplantısı Gerçekleştirildi

Emine Özmüftüoğlu Cami’nde gerçekleştirilen toplantıda 2021 yılı Vekâlet İle Kurban kesim organizasyonu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


Toplantı ile ilgili konuşan Müftü İLHAN şu ifadelere yer verdi: 
“Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.
İslami usullere göre kesilen kurbanlar, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir müslüman’ın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.


Vatandaşlarımızın kurban ibadetini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için de doğru bilgilendirilmeleri gerekir. Bu konuda da Din Görevlilerimize büyük görevler düşmektedir. Aynı şekilde Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımızın vekâlet yoluyla kurban organizasyonunun cemaatimize duyurulması ve teşvik edilmesi de oldukça önem arz etmektedir. Bu amaçla Din Görevlilerimizle bir araya gelerek çeşitli istişarelerde bulunduk. “ dedi.


Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2021 yılı için Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli’nin Yurt İçi 1125 TL, Yurt Dışı 925 TL olarak belirlendiğini belirten Müftü İLHAN, vatandaşların  bagis.tdv.org adresinden, Banka/PTT şubelerinden ve Alanya Müftülüğü aracılığıyla kurban bağışında bulunabileceklerini belirtti.
Toplantı iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0