00
Haber Detayı
04 Mayıs 2021 - Salı 18:54
 
Din Görevlileri Ve Kuran Kursu Öğreticileri İyiliğe Öncü Oluyor
Alanya Müftülüğüne bağlı Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri Ramazan Ayı’nın sevinci, mutluluğu ve bereketi her evde yaşansın diye veren el ile alan el arasında seferber olmaya devam ediyor.
YAŞAM Haberi
Din Görevlileri Ve Kuran Kursu Öğreticileri İyiliğe Öncü Oluyor

Vatandaşların Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıkları zekat, fitre ve Ramazan yardımları yüreklerde umuda, dillerde ise duaya dönüşüyor.


Yardım faaliyetleri kapsamında Mahmutlar Mahallesi Oktay-Hanife Cebeci Cami İmam Hatibi Muharrem DUVAN, Müezzin Kayyım Osman KÖMÜR ve Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kur’an Kursu Öğreticisi Nuray KAPLAN öncülüğünde, hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan ramazan yardım paketleri ve nakdi yardımlar önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.


Mahmutlar Mahallesi Oktay-Hanife Cebeci Cami’nin  yardım seferberliğine katılan ve kısa bir konuşma yapan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi:


"Değerli Dostlar! Kıymetli Kardeşlerim! Alanyamızda bir hayır çarşısıyla, bir infak hareketiyle daha karşınızdayız. Elhamdülillah, insanımızın duyarlılığı, hocalarımızın öncülüğü ile birçok çalışmalarını, infak faaliyetlerini yerine getiriyoruz ve bunları icra ediyoruz. Bugün de yine Mahmutlar’ da Muharrem DUVAN, Osman KÖMÜR ve Nuray KÖMÜR hocalarımızın öncülüğünde halkımızın da  destekleriyle hem ramazan paketi hem de maddi anlamda imkan hazırlayarak; bizzat parasal anlamda da destekler sağlayarak fakirlerimizin, muhtaçlarımızın ve ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında olmaya gayret ettiler. 


Bu anlamda yapmış oldukları faaliyetlerden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bütün hayır sahiplerinin hayırlarını Rabbim kabul etsin, harcadıklarını yerine koysun inşallah.Bunlar millet olarak medeniyetimizin, inancımızın en güzel yansımalarını, toplumsal duyarlılığımızı en güzel şekilde ifade etmemiz, “komşusu açken tok yatan bizden değildir” hakikatinin bir medeniyet olarak yansımasının en güzel örnekleridir. 


“İmam Hatip” demek hayatın merkezinde, caminin merkezinde hizmet eden, mahallesinin dertleriyle dertlenen kişi demektir. O nedenle bu imam kardeşlerimiz, kuran kursu hocası kardeşlerimiz bu misyonla mahalledeki fakir ve fukaranın kim olduğu, hangi ihtiyaçları olduğu noktasındaki gayretleriyle ve bilgileri ile bu hizmeti ortaya koydular. Tekrar tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. 


Tekrar hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun. Cenab-ı Hak içinde bulunduğumuz bu sıkıntılardan bir an önce kurtulmayı nasip eylesin. Bu medeniyetin güzel tarafı; gönlüne dokunan, hayata dokunan tarafının halkalar halinde çoğalmasını, bir fakir olmadan, bir muhtaç, bir öksüz, bir yetim, bir mağdur kalmadan; hep birlikte en güzel günleri yaşamayı Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum ve Ramazan ayınızı, Kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. “

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0