00
Haber Detayı
27 Aralık 2022 - Salı 10:23
 
Demirtaş'a arıtma müjdesi
Demirtaş arıtması için 2023 yılı bütçesinden 158 milyon TL ödenek ayırdıklarını açıklayan CHP'li Erkan Demirci, "Mayıs ayına kadar alt yapı sorununu çözmek için kazmayı vuracağız" dedi.
YAŞAM Haberi
Demirtaş'a arıtma müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alanya'nın geleceğinin parlak olan mahallelerinden birisi olan Demirtaş'ın kanalizasyon ve arıtma sorununun çözümü için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 37 dönümlük arazi tahsis etti. Bu tahsis ile birlikte harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, 10 bin konutun inşa edildiği inşaat, turizm ve tarım sektörünün gözbebeği olan Demirtaş'ın arıtma ve kanalizasyon sorununu çözmek için 2023 ve 2024 yılları için 158 milyon TL ödenek ayırdı. 

 

Demirtaş'ın alt yapı sorununu çözmek için projenin hazır olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Erkan Demirci, "Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, tarımsal sulama sahası olması nedeniyle projede bir kaç değişiklik talep etti. Büyükşehir Belediyesi de projeye istenilen değişikliği yapıp, DSİ'nin onayına gönderdi. DSİ'nin onay vermesinin ardından projenin inşası için ihale yapacağız. 


2023 yılının ilk 3 aylık döneminde ihale sürecini bitirip, Nisan veya Mayıs ayında da projenin inşasına başlayacağız. 2023 yılının ilk 6 aylık etabında Demirtaş'ın arıtma ve kanalizasyon sorununu çözmek için kazmayı vuracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, Demirtaş'ın alt yapı sorununu çözmek için var gücüyle çalışıyor. Başkanımız ve bizler, ne söz verdiysek onu yapacağız. Demirtaşlıların içi rahat olsun, iki yıllık sürede alt yapı sorunlarını çözmüş olacağız" dedi. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0