00
Haber Detayı
23 Temmuz 2022 - Cumartesi 13:46
 
Demirci: Alanya'ya yapılan yatırım toplanan paradan daha fazla!
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci,“ASAT'ın Alanya'da yaptığı yatırım ve diğer masrafların toplamı, ilçeden topladığı su parasından daha fazla. ASAT'ı hiçbir yatırım yapmıyor diye eleştirmektense resme büyük pencereden bakın” dedi. Demirci ASAT’ın Alanya’ya içme suyu ve kanalizasyon alanında 175 milyon 949 bin 425 TL yatırım yaptığını söyledi.
YAŞAM Haberi
Demirci: Alanya'ya yapılan yatırım toplanan paradan daha fazla!

Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) İdaresi Genel Müdürlüğü’nün hiçbir şey yapmadığına yönelik eleştirilere paylaştığı rakamlarla karşılık verdi.  Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar 650 kilometrelik bir coğrafyaya hitap eden ASAT’ın eksiklikleri ya da hataları olabileceğini kabul eden Demirci, “Gönül tabiki daha iyisini yapmak ister. Ama 70 yıllık eskimiş tesisatlar, özel idarelerin kısıtlı imkanlarıyla yıllarca ihmal edilen kırsal mahalleler ve yaylalar, üstelik son 20 yılın en ağır ekonomik buhranı. Gerçekçi olmak gerekirse yıllanmış sorunların hiç kimse üstelik bu ekonomik koşullarda 3 senede çözülmesini beklemesin. Tıpkı geçmiş iktidarın çözemediği gibi. Kimse unutmasın ki ASAT bir altyapı yatırım şirketidir. 


Tüm yatırımlar yeraltına yapılmakta ve gözle görülmediği için bir süre sonra unutulmaktadır. Yaşanan sıkıntıların en aza indirgenmesi için halkımızın da suyu bilinçli kullanması, israftan kaçınması çok önemlidir. Unutmayalım ki kaçak ve usulsüz kullanımlar yaşanan su sıkıntısında çok büyük etkendir. Tazyikli suyla bahçe sulamak saatten geçirilse bile usulsüz kullanımdır ve yasaktır. Saatten geçirmeden yapılan kullanımlar ise kaçak kullanımdır ve yasaktır. Komşusu susuzluk çekerken bahçe sulama vs. gerekçelerle yapılan bu tip kullanımlar saatten geçirilse bile kul hakkına girmektedir. Son olarak şunu ifade edeyim ki, ASAT'ın Alanya'da yaptığı yatırım ve diğer masrafların toplamı, Alanya'dan topladığı su parasından daha fazladır. ASAT'ı hiç bir yatırım yapmıyor diye eleştirmektense resme büyük pencereden bakmak önemlidir” diye konuştu. Demirci ASAT’ın Alanya’ya yaptığı toplam yatırım harcama tutarlarını da paylaştı.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0