00
Haber Detayı
13 Temmuz 2021 - Salı 16:52
 
Çocuk Festivali Bilgilendirmeye ve Eğlendirmeye Devam Ediyor
3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali İskele Şelale Meydanı’nda eğlenceli ve zengin programlarıyla çocuklar ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
YAŞAM Haberi
Çocuk Festivali Bilgilendirmeye ve Eğlendirmeye Devam Ediyor

Çocuklar için interaktif konserler düzenleyen Yazar Gönül Yeprem, festivalin 4. gününde “Neşeli Notalar” çocuk konseri ile çocuklarla buluştu. Aynı zamanda müzik eğitimcisi olarak çalışan Yeprem, eğitimde müziğin çok önemli rol oynadığını belirterek uzun süre çocuklarla eğlenceli vakit geçirdi.


“NEDEN DOKTOR OLDUM?”

Ardından Uzman Dr. Hasan Peksel, “Neden Doktor Oldum” başlığı altında bir söyleşi yaptı.  Çocukların meslek seçimine yardımcı olmak adına kendi hayat hikâyesinden de örnekler veren Peksel, lise döneminde yaşadığı dikkat eksiliğini anlatarak, doktor olmak için olumsuzlukları nasıl aştığına değindi.


“ANNE VE BABALAR EN ÖNEMLİ ROL MODEL”

Psikolog İlkay Kargı ise “Çocuklar ve Teknoloji Bağımlılığı” konusunda bir konuşma yaparak, çocuklar için rol modelin ebeveynler olduğundan bahsetti. Özellikle 0-3 yaş grubu çocukların ekrandan uzak tutulması gerektiğini belirten Kargı, bu tür bağımlılıkların otizm rahatsızlığına kadar gidebildiğini söyledi.


“TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Psikolog İlkay Gargı, teknoloji bağımlılığının literatüre nomofobi olarak geçtiğini belirtirken bu durumun çocuklarda sosyal fobik davranışlar ve evden dışarı çıkamama gibi sorunlara yol açtığına işaret etti. Bağımlıkla ilgili danışanlarından örnekler veren Kargı, daha sonra dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

 

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0