00
Haber Detayı
30 Haziran 2022 - Perşembe 18:17
 
Çelik: ‘Çocukların hayallerini birlikte gerçekleştirelim’
Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, ’30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ne özel açıklamalarda bulunarak” Bakanlığımızın, bir elinden tuttuğu çocuklarımızın öteki elinin de siz koruyucu ailelerimiz tarafından tutulmasını bekliyoru
YAŞAM Haberi
Çelik: ‘Çocukların hayallerini birlikte gerçekleştirelim’

’30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Çelik, “Çocukların sağlıklı gelişimleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayacak sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada koruyucu aile modelidir. Koruyucu Aile bakımının çocuğa sağladığı aile ortamı, çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önemlidir. Bakanlığımızın, bir elinden tuttuğu çocuklarımızın öteki elinin de siz koruyucu ailelerimiz tarafından tutulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Kimler koruyucu aile olabilir?

Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.


• TC vatandaşı iseniz
• Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız
• 25-65 Yaşları arasındaysanız
• En az ilkokul mezunu iseniz
• Düzenli gelire sahipseniz
• Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz koruyucu olabilirsiniz.


Başvuru İçin;
İkamet edilen yerlerde İllerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri/ İlçelerde Sosyal Hizmet Merkezleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sitesi: www.koruyucuaile.gov.tr ,e – devletten başvuru yapabilirsiniz.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0