00
Haber Detayı
28 Temmuz 2021 - Çarşamba 09:19
 
Büyükşehir Alanyalı üreticilere 5 bin adaçayı fidesi hibe etti
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimi ve verimi artırmak amacıyla çiftçilere fide desteğinde bulunmayı sürdürüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Alanyalı üreticilere susuzluğa dayanıklı adaçayı fidesi hibe edildi.
YAŞAM Haberi
Büyükşehir Alanyalı üreticilere 5 bin adaçayı fidesi hibe etti

Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma projesi kapsamında Alanya’da hem üreticiye destek sağlamak hem de su kaynaklarını verimli kullanmak ve suya fazla ihtiyaç duymayan tıbbi aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu amaçla 5 bin adaçayı fidesi Antalya Büyükşehir belediyesi Tarımsal Dairesi Başkanlığı mühendisleri tarafından üreticilere teslim edildi. 


ADAÇAYI ÜRETİMİ YAYGINLAŞACAK
Hibe edilen fideleri alan çiftçiler tarlalarına adaçayının dikimini yaptı. Çiftçilerin ekim çalışmalarına Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ziraat mühendisleri de katıldı. Çiftçi Mehmet Tepe, kendilerine hibe edilen adaçaylarının üretimini yaparak bölgede bu bitkinin ekiminin yaygınlaştırılması için çalışacağını söyledi. Tepe, yaptığı destekleyici projelerle daima çiftçinin yanında olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e de teşekkür etti.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0