00
Haber Detayı
28 Kasım 2022 - Pazartesi 18:03
 
Bölgemizin Daha Da Güçlenmesi Ve Kalkınması İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor
Vali Ersin Yazıcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen İmalat Sanayi Destek Programı ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programı’na yönelik “2022 Yılı Faizsiz Kredi Destek Programları Lansmanı ve Eğitim Toplantısı”na katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı, Antalya’nın önderliğinde Burdur ve Isparta ile birlikte bölgenin daha da güçlenmesi ve kalkınması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
YAŞAM Haberi
Bölgemizin Daha Da Güçlenmesi Ve Kalkınması İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ‘İmalat Sanayi Destek Programı’ ve ‘Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programı’nı başlattı. Programlar kapsamında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “2022 Yılı Faizsiz Kredi Destek Programları Lansmanı ve Eğitim Toplantısı”na Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra İl Kültür Ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Ersoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar ve BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler katıldı.


İnşallah Yakın Zamanda Çalışmalarımızın Meyvelerini Toplamaya Başlayacağız
Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Vali Yazıcı; “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen İmalat Sanayi Destek Programı ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programı’na yönelik ‘2022 Yılı Faizsiz Kredi Destek Programları Lansmanı ve Eğitim Toplantısı’na hoş geldiniz. BAKA olarak Antalya önderliğinde Burdur ve Isparta ile birlikte bölgemizin daha da güçlenmesi ve kalkınması için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bölgemizi planlama, nasıl katkı sunabiliriz noktasında birçok çalışmamız mevcut. İnşallah yakın zamanda da bu çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başlayacağız.” diye konuştu.


Programlar Kapsamında Toplam 60 Milyon TL Tutarında Faizsiz Kredi Desteği Verilecek
BAKA’nın bölge için önemine dikkat çeken Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Bölge teşkilatları ve kalkınma ajansları tamamen havza ve bölge mantığıyla kurulmuş başarılı işler ortaya koyan kuruluşlar. Bu kuruluşlar ile Türkiye’yi değişik bölgelere ayırarak aynı havzadaki şehirlerin birlikte yükselmesini, başarılı ve güçlü olduğu alanlarda yükselerek birbirlerini tamamlaması için kurulmuş bir teşkilat. 


Bölgemizde de 3 ili kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya’nın ekonomik ve dünyadaki ticaret gücü göz önüne alındığında Burdur ve Isparta ile birlikte bölgenin kalkınmasını temin etmek için kurulmuş bir teşkilattır. Bölgemizde çeşitli yatırımlar için bazı destekler sunmaktayız. Programlar kapsamında toplam 60 milyon TL tutarında faizsiz kredi desteği verilecek. İnşallah önümüzdeki süreçte bölgeyi daha da kalkındırmak adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”


Hep Birlikte Güçlü Olacağız
Antalya, Burdur ve Isparta’nın kardeş ve komşu şehirler olarak birlikte yükseleceklerini aktaran Vali Yazıcı; “Hepimizin bildiği gibi Antalya bir dünya şehri. Burdur ve Isparta’da Antalya’nın hem kardeş hem de komşu şehirleri. Bu 3 il birlikte yükselmeye, güçlerine güç katmaya ve birbirlerine destek olmaya devam edecek. Çünkü ülke olarak hep birlikte kalkınacak ve hep birlikte güçlü olacağız.” ifadelerini kullandı.


Ekoturizm Noktasında Çalışmalarımız Sürüyor
Antalya’nın turizmden aldığı paydan Burdur ve Isparta’nın da istifade etmesini istediklerini belirten Vali Yazıcı; “Antalya’nın turizmden aldığı paydan Burdur ve Isparta’nın da istifade etmesini istiyoruz. Bu kapsamda yeni ekoturizm ürünleri oluşturulması, ekoturizm altyapısı ve üstyapısının iyileştirilmesi, bölge ekoturizm rotalarının bilinirliğinin artırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah toplantısını gerçekleştirdiğimiz program kapsamında da her üç şehrimizden de çok sayıda başvuru bekliyoruz. 


Yatırımlar içerisinden en iyilerini seçerek şehirlerimizin güçlenmesine katkı sunmak istiyoruz. Projeye özellikle Antalya’mızdan çok sayıda başvuru bekliyorum. Şehrimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun diyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.


Toplantının sonunda, İmalat Sanayi Destek Programı ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programı faizsiz kredi destekleri için son başvuru tarihinin 23 Ocak 2023 olduğu belirtildi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0