00
Haber Detayı
01 Şubat 2021 - Pazartesi 11:19
 
Bilim Kurulu üyesinden 'seyircili maç' açıklaması
Süper Lig'de heyecanın yükseldiği bu haftalarda Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz'dan 'seyircili maç' açıklaması geldi. Kayıpmaz, futbol müsabakalarının bir süre daha seyircisiz oynanması gerektiğini kaydetti.
SPOR Haberi
Bilim Kurulu üyesinden 'seyircili maç' açıklaması

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, futbol müsabakalarının seyircili oynanması için henüz erken olduğunu belirterek, "Kalabalığın olduğu her yerde hastalığın bulaşma tehlikesi olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı, bir süre daha beklemek sağlık açısından daha yararlı olur kanaatindeyim." dedi.

 

Ankara Şehir Hastanesi'nde Acil Tıp Uzmanı olarak da görev yapan Kayıpmaz, futbol maçlarının seyircili ya da seyircisiz oynanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alınacak kararın tedbirler kapsamında düşünülmesi gerektiğini dile getiren Kayıpmaz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir tarafından da bu konuda bir açıklama yapıldığını anımsattı. Kayıpmaz, "Aşı olan kişilerin stadyumlara alınması, Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulanabilir. Bunlar olabilir, doğru." dedi.

Kaynak: (Son) - Son Alanya Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0