00
Haber Detayı
18 Şubat 2021 - Perşembe 14:31
 
Başkan Yücel’den 800. Fetih Yılı Heyecanına Davet
Alanya’nın Sultan Alâeddin Keykubat tarafından fethinin 800. yılı şerefine organize edilen etkinliklerin düzenlenecek lansman ile tanıtılacağını belirterek, “Bu heyecan hepimizin ortak duygusudur” dedi.
YAŞAM Haberi
Başkan Yücel’den 800. Fetih Yılı Heyecanına Davet

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık olağan encümen toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

Tüm İslam aleminin Regaip kandilini ve Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 86. yıl dönümünü kutlayan Başkan Yücel,  Alanya’nın Sultan Alâeddin Keykubat tarafından fethinin 800. yılı hazırlıklarının da sürdüğünü belirtti. Başkan Yücel, Türkiye’nin pek çok noktasından akademisyen ve tarih bilimciler ile bakanlık düzeyinde temsilcilerin bulunacağı etkinlik için 3 yıldır hazırlandıklarını söyledi.


“HEPİMİZİN GURUR YILI OLACAK”


Başkan Yücel, “Bu sene bizler için çok özel. Sultan Alâeddin Keykubat Alanya’yı fethetmekle sadece bir toprak kazanmadı, burayı aynı zamanda Türklerin sıcak denizlere indiği ilk lokasyonlardan birisi yaptı. Buraya tersane yaptırarak Akdeniz’in ticaretini elinde tuttu, kaleler yaptırarak da bu toprakları Türk İslam medeniyetinin bir parçası haline getirdi” dedi.


“3 YILLIK ÇALIŞMALARIMIZIN ESERİ”


Bu proje için 3 yıldır çalıştıklarını ifade eden Başkan Yücel, “Allah izin verirse bu yıl içerisindeki tüm etkinliklerimizde 800. fetih yılına yer vereceğiz. Türk İslam medeniyetinin bu topraklara kazandırdığı eserleri de sergileme fırsatı bulacağız. Yarın (19 Şubat 2021) da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda da pandemi şartlarına uygun olarak kısıtlı bir davetli listesiyle lansmanımızı yapacağız” dedi.


“VATANDAŞLAR ONLINE OLARAK TAKİP EDEBİLECEK”


Pandemi nedeniyle vatandaşların lansmana katılımının online mecralar üzerinden olabileceğini belirten Başkan Yücel, “Vatandaşlarımız için ulusal ve uluslararası yayın mecraları orada olacaklar ve dileyen vatandaşlarımız bu şekilde etkinliğimizi takip edebilecekler. Lansman toplantımızda katılım kısıtlı olacak. Pandeminin azalmasını umduğumuz günlerde de resmi etkinlikler düzenlenecek. 


Şu aşamada 2 Nisan 2021 Cuma günü Cuma hutbesinin ardından, Cumartesi günü İç Kale bölgesini gezerek, çeşitli açılışlar yaparak etkinliğimizi sürdüreceğiz. Pazar günü de Bakanlık düzeyinde katılımlarla Av Köşkü, Bedesten, Yemek Müzesi gibi eserlerin açılışının yapılacağı bir program olacak. Alâeddin Keykubat’ın miraslarını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

Kaynak: (Son) - Son Alanya Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0