00
Haber Detayı
12 Ekim 2021 - Salı 16:35
 
Başhekim Lakadamyalı Yoğun Bakım Hekimleri İle Mevcut Durumu Değerlendirdi
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan anestezi ve reanimasyon uzmanları Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ile bir araya gelerek mevcut durumu değerlendirdi.
SAĞLIK Haberi
Başhekim Lakadamyalı Yoğun Bakım Hekimleri İle Mevcut Durumu Değerlendirdi

Toplantıda; pozitif vaka oranı, yoğun bakımlarda yeni düzenlemeler, ele alınan tedbir ile yoğun bakımlarda yapısal ve çalışma sistematiği açısından yeni fizibilite alanları konuşuldu. Güçlü bir kadroya sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Lakadamyalı, ”Aramıza yeni katılan yoğun bakım yan dal doktorumuz Uğur Altun’un gelişi ile birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Şehrimizin ihtiyaçları ve pandeminin seyrine göre dinamik bir süreç izliyoruz. Pandemi süresince covid nedeniyle hastanemizde yatarak tedavi gören hasta sayımız 4 bini buldu. 


Bu sürede anestezi ve reanimasyon uzmanları olan sizler, acil tıp, enfeksiyon hastalıkları, mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları hekimlerimiz başta olmak üzere; tüm branşlardaki hekimlerimiz koronavirüse karşı mücadelede en önde yerini aldı. Sizin nezdinizde bir kez daha tüm hekim arkadaşlarıma ve sağlık çalışanlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kadromuz her geçen gün daha da güçlenmektedir. Hekim sayımız; 2019 yılında 174, 2020 yılında 191 iken günümüz itibari ile 239’a ulaşmıştır. Yeni meslektaşlarımız aramıza katılmaya devam etmektedir. Yeni branşların ilçemize kazandırılması içinde yazışmalarımız devam ediyor. 

Hastanemizde bin 398 personelimiz ile halkımıza hizmet veriyoruz. Hepimiz için zor bir süreç oldu. Sadece pandemi hizmetleri değil diğer sağlık hizmetlerimizde sorunsuz bir şekilde devam etti. Sadece 2021 yılında acilde bakılan hasta sayımız 248 bin 145, poliklinikte bakılan hasta sayımız 691 bin 655, serviste bakılan 11 bin 773’dür. 


Başarılı bir şekilde ameliyat edilen hasta sayımız ise 10 bin 846’i buldu. Salgın nedeniyle hasta yoğunluğu olduğu zamanlar Covid Yoğun Bakımlarımızın yatak sayısını 66’ya kadar çıkarttık. Sizlerin de desteği ile gerekli fizibilite çalışmalarını yapıp gelişmeleri yakından takip eden Sağlık Bakanlığımızın ve Ülkemize, Alanya’ya gönül veren Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatının desteği ile mevcut hastane içerisinde bulunan yemekhaneyi hastane dışarısındaki binaya taşıyarak “en az 35 yataklı yoğun bakımı” hastanemize kazandırmayı planlıyoruz. 


Salgınla mücadelede Sağlık Bakanlığımızın belirlediği tedavi metotlarıyla hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. En sevindirici yanı ise şehrimizde vaka sayısının düşmesidir. Bu durum halkımızı rehavete kaptırmasın. Aşı-mesafe-maske-hijyen hala önceliğimizdir“ diye konuştu.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0