00
Haber Detayı
28 Mayıs 2022 - Cumartesi 14:39
 
Bakan Ersoy, Alanyalı turizmcilerin görüşlerini aldı
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İskandinav pazarına ilişkin atılacak adımlar konusunda Alanyalı turizmcilerin görüşlerini aldı. Toplantıya katılan ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Adım adım eski günlere döneceğiz” derken, Exotic Turizm Sahibi Cengiz Topçu da, “Bakanlığın yaklaşımları bizlerin pazarla ilgili umutlu olmasını sağladı” diye konuştu.
TURİZM Haberi
Bakan Ersoy, Alanyalı turizmcilerin görüşlerini aldı

Alanyalı turizmciler Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İskandinav ülkelerinden önümüzdeki dönemde Türkiye’ye gelecek turistlere ilişkin beklentiler ve turizm potansiyelini geliştirmek üzere atılacak adımları görüştü. Ankara’da gerçekleşen görüşmeye Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin ile Exotic Turizm sahibi Cengiz Topçu katıldılar. Görüşmeye dair açıklama yapan Cimrin, Kuzey Avrupa pazarı konusunda yapılabilecek çalışmaları bakanlık düzeyinde aktardıklarını söyledi. 


Cimrin, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile ülkemiz ve özellikle Alanya’mız için çok önemli olan İskandinav ülkelerinden önümüzdeki dönemde ülkemize gelecek ziyaretçilerimize ilişkin beklentileri ve turizm potansiyelimizi geliştirmek üzere atılacak adımları görüştük. Toplantıya Kuzey Avrupa'da faaliyet gösteren tur operatörlerinin temsilcileri katıldı. 


Sayın bakanımız değerli sektör temsilcilerini dikkatle dinledi ve bu önemli toplantıya geniş bir zaman ayırdı. Kendi adıma yıllardır emek verdiğimiz ve geniş bir bilgi birikimine sahip olduğumuz Kuzey Avrupa pazarı konusunda yapılabilecekleri bakanlık düzeyinde aktarabilmek ve katkı sağlamak heyecan ve mutluluk verici idi. Bakanlığımız ve Türkiye Turizm ve Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) bu pazara dönük yaptığı çalışmalar ve aldıkları tedbirler adım adım eski sayılarımıza döneceğimizin bir göstergesi. Bu önemli toplantı için bakanımız ve ekibine tekrar teşekkür ederiz” dedi.


“BİZLERİN PAZARLA İLGİLİ UMUTLU OLMAMIZI SAĞLADI”
Bakan Ersoy ile görüşen isimlerden Exotic Turizm Sahibi Cengiz Topçu da, “Toplantıya Kuzey Avrupa ülkelerinden operasyon yapan temsilcilerin büyük bölümü katıldı. Bu ülkelerden gelen misafir sayısının artması ile ilgili görüşlerimiz belirttik. Özellikle sürdürülebilir turizm ana başlığı altında konakla tesislerinin, bölgenin çevre ve doğa ile daha barışık çalışmalarının önemsendiğini vurguladık. Bu anlamda bakanlığın bunu bir sertifikasyon sistemine bağlama çalışmaları var. Bu senenin sonuna doğru bu konu daha fazla gündemde yerini alacak. Ayrıca tanıtım çalışmalarında bölge için uygun zamanların neler olduğu ile ilgili görüşlerimizi belirttik. 


Bu dönemlerde bu çalışmaların yoğunlaşması ile ilgili fikir birliğine varıldı.  Ayrıca bakanlık ağustos ayı ortaları gibi Kuzey Avrupa tur operatörlerine yönelik ve sürdürülebilir turizm ile ilgili yapacaklarını bir sunumla muhataplarına sunmak istiyor. Bu belki Norveç’in başkenti Oslo’da olacak. Ayrıca kısa vadede olmasa da uzun vadede Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girme sürecinde yaşananların seyahat hareketlerine yansıması da konuşuldu. Kuzey Avrupa’dan gelen misafir sayısının artmasıyla ilgili çalışmaların yoğunlaşması ve bakanlığın bu konudaki yaklaşımları bu bölgeden operasyon yapan bizlerin bu pazarla ilgili umutlu olmamızı sağladı. Çalışmaların sonuç vermesi en büyük dileğimiz” diye konuştu. 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0