Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında Din Görevlilerine Seminer Verildi

YAŞAM 25.05.2025 - 19:05, Güncelleme: 25.05.2025 - 19:05
 

Bağımlılıkla Mücadele Kapsamında Din Görevlilerine Seminer Verildi

TOPLUMSAL FARKINDALIKTA DİN GÖREVLİLERİNİN ÖNEMİ VURGULANDI Alanya’da bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında din görevlilerine yönelik farkındalık semineri düzenlendi. Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Sosyal Çalışmacı Yusuf Tanrıverdi tarafından verilen seminer, din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Seminerde bağımlılık türleri, nedenleri ve bu sorunlarla mücadele yöntemleri ele alındı.

BİRÇOK BAĞIMLILIK ELE ALINDI Tanrıverdi tarafından sunulan eğitimde; sigara, alkol ve yasaklı madde bağımlılığının yanı sıra, günümüzün yaygın problemlerinden olan teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı konuları da detaylı biçimde işlendi. Bu bağımlılıkların hem bireysel hem de toplumsal etkileri katılımcılara aktarıldı. Özellikle gençler arasında artış gösteren sosyal medya ve teknoloji bağımlılığının uzun vadede ruh sağlığına ve sosyal ilişkilere olan olumsuz etkileri vurgulandı. DİN GÖREVLİLERİNİN MÜCADELEDEKİ ROLÜ Seminerde din görevlilerinin, camilerde ve mahallelerinde toplumla doğrudan iletişimde oldukları için, bağımlılık konularında bilinçlendirme çalışmalarında önemli bir misyona sahip olduklarının altı çizildi. Tanrıverdi, bağımlılık konusunda sadece sağlıkçıların değil, toplumun her kesiminden bireylerin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. SORU-CEVAPLA BİLGİLER PEKİŞTİRİLDİ Oldukça verimli geçen seminerin sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı. Din görevlileri, karşılaştıkları durumları paylaşarak çözüm önerileri hakkında bilgi aldı. Etkinliğin sonunda Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ve semineri sunan Sosyal Çalışmacı Yusuf Tanrıverdi’ye katkılarından dolayı teşekkür edildi. HEDEF: DAHA SAĞLIKLI BİR TOPLUM Seminerin temel amacının, bağımlılıkla mücadele sürecinde toplumun öncü kurumları arasında yer alan din görevlilerinin farkındalığını artırmak ve bu konuda toplumu daha etkili şekilde bilgilendirmelerini sağlamak olduğu ifade edildi. Alanya Müftülüğü yetkilileri de, benzer eğitimlerin devam edeceğini ve her yaştan bireye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
TOPLUMSAL FARKINDALIKTA DİN GÖREVLİLERİNİN ÖNEMİ VURGULANDI Alanya’da bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında din görevlilerine yönelik farkındalık semineri düzenlendi. Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Sosyal Çalışmacı Yusuf Tanrıverdi tarafından verilen seminer, din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Seminerde bağımlılık türleri, nedenleri ve bu sorunlarla mücadele yöntemleri ele alındı.

BİRÇOK BAĞIMLILIK ELE ALINDI

Tanrıverdi tarafından sunulan eğitimde; sigara, alkol ve yasaklı madde bağımlılığının yanı sıra, günümüzün yaygın problemlerinden olan teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı konuları da detaylı biçimde işlendi. Bu bağımlılıkların hem bireysel hem de toplumsal etkileri katılımcılara aktarıldı. Özellikle gençler arasında artış gösteren sosyal medya ve teknoloji bağımlılığının uzun vadede ruh sağlığına ve sosyal ilişkilere olan olumsuz etkileri vurgulandı.

DİN GÖREVLİLERİNİN MÜCADELEDEKİ ROLÜ
Seminerde din görevlilerinin, camilerde ve mahallelerinde toplumla doğrudan iletişimde oldukları için, bağımlılık konularında bilinçlendirme çalışmalarında önemli bir misyona sahip olduklarının altı çizildi. Tanrıverdi, bağımlılık konusunda sadece sağlıkçıların değil, toplumun her kesiminden bireylerin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

SORU-CEVAPLA BİLGİLER PEKİŞTİRİLDİ
Oldukça verimli geçen seminerin sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı. Din görevlileri, karşılaştıkları durumları paylaşarak çözüm önerileri hakkında bilgi aldı. Etkinliğin sonunda Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ve semineri sunan Sosyal Çalışmacı Yusuf Tanrıverdi’ye katkılarından dolayı teşekkür edildi.

HEDEF: DAHA SAĞLIKLI BİR TOPLUM
Seminerin temel amacının, bağımlılıkla mücadele sürecinde toplumun öncü kurumları arasında yer alan din görevlilerinin farkındalığını artırmak ve bu konuda toplumu daha etkili şekilde bilgilendirmelerini sağlamak olduğu ifade edildi. Alanya Müftülüğü yetkilileri de, benzer eğitimlerin devam edeceğini ve her yaştan bireye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.