00
Haber Detayı
07 Şubat 2022 - Pazartesi 15:08
 
Atatürk kırmızı çizgimiz’
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da bulunan anıtına yapılan çirkin saldırının ardından basın açıklaması yapan TES Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu,”Bu tür saldırılar zaten büyük olan Atatürk’ü daha da yüceltecektir. Atatürk’e ve onun hatırasına saldırmak, bize göre Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Devletine saldırmaktır” dedi.
YAŞAM Haberi
Atatürk kırmızı çizgimiz’

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da bulunan anıtına yapılan çirkin saldırının yankıları ülke genelinde olduğu gibi Alanya’da da devam ediyor. Bu kapsamda bir basın açıklaması gerçekleştiren TES Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu şunları söyledi: 


“Değerli basın mensupları, Türk Milletinin Başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’daki anıtına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür saldırılar zaten büyük olan Atatürk’ü daha da yüceltecektir. Atatürk’e ve onun hatırasına saldırmak, bize göre Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Devletine saldırmaktır. Çünkü bu devleti ve Cumhuriyeti bize armağan eden Atatürk’tür. Herkes tarafından bilinmesini isteriz ki Türk Eğitim Sen’in kırmızı çizgisi ATATÜRK’ tür. Atatürk’e yapılacak olan her türlü saldırıda karşılarında Türk Eğitim Sen’in olacağı bilinmelidir.


‘KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ’ 
Yıllardır talep ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Ancak öğretmenler tarafından kabul görmedi. Tabiri caizse “dağ fare doğurdu” ifadesinde olduğu gibi beklentilere cevap vermemiştir. Kanunun görüşülmesi sırasında ne yazık ki eğitim çalışanlarının görüşü alınır gibi yapılmışsa da alınmamıştır. Kanunla öğretmenlere birtakım çalışmalar ve sınavlar sonunda  uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanı verilecektir. 


Bu kanunu hazırlayanlar 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43.maddesini acaba hiç okumadılar mı? 43.maddede öğretmenlik mesleği bir “uzmanlık” mesleği olarak tanımlanmıştır. Türk Eğitim Sen olarak eksiklerle dolu olan bu kanunun yeterli olduğuna inanmıyoruz. Biz, belirli kriterleri yerine getiren 10 yılını dolduran öğretmenlerin uzman öğretmen, 20 yılı dolduran öğretmenlerin de herhangi bir şart aranmaksızın Başöğretmen olmasını istiyoruz. Kanunla ilgili yönetmelik çıktıktan sonra Türk Eğitim Sen konuyu yargıya taşıyacaktır.


‘SORUNLARI ÇÖZEMEDİĞİMİZ SÜRECE EĞİTİMDE BAŞARILI OLAMAYIZ’ 
Öğretmenlerin o kadar çok sorunu var ki biz bu sorunları çözmediğimiz sürece eğitimde başarılı olma şansımız yoktur. Eğer bugün eğitim ayakta durabiliyorsa bu, fedakar eğitim çalışanlarının sayesindedir. Türk Eğitim Sen olarak eğitimde kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmen ayrımına şiddetle karşıyız. Bir ücretli öğretmen bugün asgari ücretin yarısı kadar ücret alıyorsa bu çok acı bir durumdur. Türkiye’nin yüz binden fazla öğretmen ihtiyacı varken doksan bine yakın ücretli öğretmenle bu açık giderilmeye çalışılmaktadır.


Üstelik ücretli öğretmenlerin yarıdan fazlası eğitim fakültesi mezunu değildir. Günümüzün ekonomik şartlarında sıkıntı yaşayan öğretmenlerimizin çalışmaları takdire şayandır. Ancak,  fedakarlık sadece öğretmenlerden beklenmemelidir. Devletimizi ve milletimizi daha ileriye götürebilmenin tek yolu eğitimdir. Bu duygu ve düşüncelerimizle Türk Eğitim-Sen Antalya 2 No’lu Şube olarak  yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı olmasını diliyoruz.”

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0