00
Haber Detayı
28 Aralık 2022 - Çarşamba 21:26
 
Alanyaspor'un yeni yıl armağanı üç puan
Corendon Alanyaspor 2022 yılının son lig maçında Yukatel Kayserispor'u Ahmet Hasan Yusuf Özdemir ve Efecan Karaca'nın penaltı golüyle 3-1 mağlup etti.
SPOR Haberi
Alanyaspor'un yeni yıl armağanı üç puan

GENÇ YUSUF SAHNEYE ÇIKTI

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta maçında Corendon Alanyaspor ile Yukatel Kayserispor Oba Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maça Alanyaspor rakibine göre daha istekli iyi bir oyunla başladı. Alanyaspor, 21. dakikada Ahmed Hassan'ın golüyle gol perdesini açtı. Kayserispor'un beraberlik çabaları Alanyaspor savunmasına takılırken, turuncu yeşilli ekip 36. dakikada kaleci Runarsson'un asistinde genç yetenek Yusuf Özdemir'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Mücadelede ilk devre Alanyaspor'un iki farklı üstünlüğü ile geçildi.


KAPTAN EFECAN AFFETMEDİ 
Karşılaşmanın 2. yarısına Alanyaspor maça başladığı 11 ile Kayserispor Campanharo - Ali Karimi değişikliğiyle başladı. Skoru korumak isteyen ev sahibi ekip Alanyaspor, bu devrede daha çok savunma ağırlıklı bir oyun tercih ederken konuk ekip Kayserispor, ileride baskı yaparak pozisyon aradı. Alanyaspor savunmasının zaman zaman zorlandığı bu devrede Ali Karimi, 60. dakikada farkı 1'e indiren golü kaydetti. 


Kayserispor bu bölümde beraberlik için umutlanırken, Alanyaspor, 68. dakikada Efecan'ın düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltı atışında Wilson'un vuruşunu kaleci Bilal kurtardı ancak atış sırasında ihlal olduğu için penaltı tekrarlandı. Topu bu kez Efecan kullanırken tabelayı da 3-1 yaptı. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Alanyaspor, üç maçlık galibiyet hasretine Kayserispor'u yenerek son verdi. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0