00
Haber Detayı
08 Kasım 2022 - Salı 19:05
 
Alanyaspor üç sıfırla kazandı
Corendon Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Sakaryaspor'u 3-0 mağlup etti. Turuncu yeşillilere turu getiren golleri İvan Cavaleiro ile Oğuz Aydın kaydederken Famara Diedho penaltı atışından yararlanamadı.
SPOR Haberi
Alanyaspor üç sıfırla kazandı

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Corendon Alanyaspor ile Sakaryaspor Alanya Oba Stadı'nda karşı karşıya geldi. Alanyaspor mücadeleye tamamen farklı bir kadroyla çıkarken, ligde Ümraniyespor ile oynan son maçtan sadece Furkan Bayır ve Pedro Pereira kupa maçında ilk 11'de forma giydi.


Karşılaşmaya Alanyaspor, pas oyunu ile başlarken konuk Sakaryaspor da pas ve açık bir oyun tercih etti. Maçın daha dördüncü dakikasında savunmanın hatasını affetmeyen Alanyaspor'da İvan Cavalaiero skor eşitliğini bozdu. Skor üstünlüğünü erken yakalayan Alanyaspor, oyun olarak da üstünlük kurduğu maçın ilk devresini 1-0 önde tamamladı.


İkinci yarıya her iki ekipte oyuncu değişikliği yapmadan başladı. İki takımında pozisyon üretemediği bu devrenin ilk bölümü orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Alanyaspor kenar yönetim i 64'ncü dakikada üç oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale etti. Maçın 76. dakikasında rakibine baskı yaparak topu kazanan Targhalline pasını Oğuz'a çıkardı. Oğuz, önünü boşalttıktan sonra yakın mesafeden düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı 2'ye çıkardı. Rakip kale önünde oldukça iyi işler yapan Oğuz Aydın 88. dakikada Lusamba ile duvar pası yaparak ceza sahasına girdi. Oğuz, bu pozisyonda ceza sahası içinden vuruşunda meşin yuvarlağı bir kez daha ağlara gönderdi.


Üç farklı skor üstünlüğünde oynayan turuncu yeşilli ekip, 89. dakikasında Lusamba'nın Yasin Pehlivan tarafından düşürülmesiyle penaltı kazandı. Famara Diedhou'nun kullandığı penaltı atışında kaleci Furkan Köse başarılı bir kurtarış yaptı. Mücadelede başka gol olmadı Corendon Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupasında bir üst tura yükseldi. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0