00
Haber Detayı
03 Kasım 2021 - Çarşamba 08:25
 
Alanyalı işadamının tesisi yıkılacak!
CHP ve İyi Parti Grubu Alanya Belediye Meclisi toplantısında, Alanya’nın Uğrak Mahallesi, 201 ada, 1 parsel içerisinde yer alan Clup Porto Amore otelin aktif olarak konaklama hizmeti verdiğini, ancak kafalarında oluşan bazı sorulara yanıt istediklerini önergeyle sundu.
- Haberi
Alanyalı işadamının tesisi yıkılacak!

Doğal sit alanı içerisinde, daha önce Büyük Birlik Partisi (BBP) üst düzey yöneticisi A.Ç’ye ait olduğu belirtilen parselin daha sonra Kestelli işadamı M.T. tarafından satın alındığı, inşaatı sırasında ise bazı CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin bizzat görev aldığı ileri sürülmüştü.


Verilen soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:  Tesisin 3. Derece doğal sit alanında kalıyor olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylı nazım ve uygulama imar planı var mıdır? Tesise ilişkin Alanya Belediyesi tarafından verilmiş yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni var mıdır? Var ise yasal dayanağı nedir? Tesisin yapımına ilişkin yapı ruhsatı yok ise belediye encümenince uygulanan bir cezai işlem var mıdır? Cezai işlem yapıldıysa hangi işlemler yapılmıştır? Belediyenizce tesise ilişkin mühürleme vb. iş ve işlemler yapılmış ise kaçak yapılar niçin yıkılmamış ve tesisin bitirilerek faaliyete geçmesine izin verilmiştir? Tesise ilişkin belediye encümenince mühürleme, yıkım vb. karar alınmadıysa niçin alınmamıştır? Tesisin tümü için imar barışı yasası kapsamında alınmış bir yapı kayıt belgesi var mıdır? Var ise taşınmazın özel kanunla belirlenmiş alanlarda bulunması nedeniyle ( Doğal sit alanı açısından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve sahil açısından kıyı kanunu) yapı kayıt belgesinin iptaline yönelik belediyenizce ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca bir işlem yapılmış mıdır? Tesise ilişkin belediyenizce ya da başkaca bir devlet kurumu tarafından verilmiş işyeri açma ve çalışma ruhsatı var mıdır? Var ise yasal dayanağı nedir? Tesise ilişkin belediyenizce verilmiş bir iş yeri açma ve çalışma ruhsatı yok ise tesisin faaliyet göstermesine niçin izin verilmektedir?”


ALANYA BELEDİYESİ'NDEN YANIT

Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:“Bu tesisle ilgili Alanya Kaymakamlığı’na bağlı eski İlçe Özel İdare tarafından 8 Mayıs 2012 tarihinde 237 sayılı bir yapı izni verilmiştir. Ancak projede yaptığımız incelemelerde, 32. ve 42. maddelere aykırı bölümler tespit edilmiştir. Alanya Belediye Encümeni’nin 11 Mart 2021 tarih ve 426 sayılı yazısı ile gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği yapı kayıt belgesi de yine aynı kurum tarafından iptal edilmiştir. Turizm sezonu uzadığı için yıkım işlemlerine Kasım ayı sonunda başlanacaktır. Bahse konu tesise işyeri ve çalışma ruhsatı verilmemiştir.”

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0