00
Haber Detayı
08 Haziran 2022 - Çarşamba 17:13
 
Alanya’nın Yörük Oyunları’na Hayat Verecek Protokol İmzalandı
Alanya Belediyesi, Alanya kültürünü yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya yönelik çalışmalarına öncülük etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Yörük Oyunları’nın canlandırılması hususunda Alanya Kaymakamlığı’nda protokol imzalandı.
YAŞAM Haberi
Alanya’nın Yörük Oyunları’na Hayat Verecek Protokol İmzalandı

Alanya Belediyesi, Alanya’da Yörük kültürünün korunması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması hususunda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Alanya Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Çolak tarafından kaleme alınan Alanya Belediye Yayınları tarafından basımı yapılan Alanya Yöresi Yörük Oyunları kitabı Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde Alanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin işbirliğinde yeniden hayat bulacak.


İMZALAR YÖRÜK OYUNLARINI YAŞATMAK İÇİN ATILDI

Geliştirilen proje, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ve Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Çolak’ın katılımıyla imzalanan protokol ile birlikte resmen başlamış oldu.


11 PİLOT OKULDA EĞİTİM VERİLECEK

Proje kapsamında Sedat Çolak tarafından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 11 okulda öğretmenlere ve öğrencilere Yörük oyunlarına yönelik teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Eğitimlerle Börü, Elek, Kemik Kırtık, Köle Kapmaca, Tamga (Damga), Uçan Koçan, Terzi, Aksır, Zincir Kırma, Liko (Gübbük) ve Gübüdük gibi 11 farklı Yörük oyunu yeniden hayat bulacak. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından oyunlar, vatandaşların katılımıyla yeniden canlandırılacak.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0